21. Augusta 2022.

Djevojke u toplesu prekinule govor Olafa Šolca

Big Portal

Radnici obezbeđenja morali su da intervenišu kada je nekoliko devojaka u toplesu, sa ispisanim sloganom “embargo na gas odmah” prekinulo nemačkog kancelara.Devojke u toplesu prekinule govor Olafa ŠolcaDevojke u toplesu prekinule govor Olafa Šolca

Olaf Šolc je imao obraćanje povodom Otvorenog dana Federalne vlade, kada građani mogu da obiđu prostorije vlade, ministarstava i federalne kancelarije za medije.

Naime, nemački kancelar se našao na udaru kritika zbog energetske politike. Njegovi kritičari navode da politika koju trenutno vodi ide naruku Rusiji.

Šolcu nije bilo lako ni prethodnog vikenda u istočnom gradu Nerupinu. Dok je govorio o merama koje će pomoći građanima da se nose sa troškovima, okupljeni su uzvikivali protiv njega.

Nemačka je odlučila da do 2024. prestane da uvozi ruske energente, što je velika promena, budući da ta najveća evropska ekonomija dominantno koristi ruske izvore energije.Na koži ispisan natpis Na koži ispisan natpis “embargo na gas odmah”

Odluka da se smanji zavisnost od ruskog gasa i nafte donela je probleme mnogim Nemcima, jer su značajno porasli njihovi račun.

Ipak, Šolc je obećao građanima finansijsku pomoć vrednu 30 milijardi evra, iako neće cela suma odmah biti dostupna.

U prošloj godini, 55 odsto gasa koji je Nemačka uvezla bio je upravo iz Rusije, a krajem juna taj procenat je pao na 26 odsto – pre svega zbog mnogo manjeg protoka gasa Severnim tokom, koji trenutno funkcioniše sa 20 odsto kapaciteta.

RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare