Djevojka zgodnog Italijana: „Bolesna sam i zaslužujem razumijevanje“ - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Djevojka zgodnog Italijana: „Bolesna sam i zaslužujem razumijevanje“

Kad je napokon dobila dijagnozu, shvatila je da nije jedina, da ima puno žena s ovim stanjem.

Djevojka italijanskog pjevača Damiana Davida, influencerica Giorgia Soleri, pati od vulvodinije, hronične boli u području oko otvora vagine. Uzrok nije poznat, a simptomi su snažno pečenje, bol ili iritacija vagine.

Giorgia je otkrila da od vulvodinije pati već osam godina, a svojim je pratiteljima već ranije otkrila s čime se mora nositi.

-Svašta sam čula, da sam luda, anksiozna, frigidna, lažljivica. Govorili su mi da se bojim seksa i da moram više masturbirati. Najgori dio je velika usamljenost kad si odbačen, osuđivan i ne dobivaš razumijevanje od onih koji bi ti trebali postaviti dijagnozu”, prenosi njene riječi portal today.it.

Kad je napokon dobila dijagnozu, shvatila je da nije jedina, da ima puno žena s ovim stanjem.

-Naučiš se nositi s boli, ali i na određene žrtve. Ne nosiš uske traperice ni tajice, nema kisele hrane, nema alkohola, nema šećera, nema sintetičkog donjeg rublja ili onog u boji, nema večernjih izlazaka, nema ništa. Svako planiranje odmora postaje noćna mora jer si svjestan da ćeš ga možda cijelog provesti ležeći u bolovima. Kad sam napokon dobila dijagnozu, shvatila am da nisam jedina, da ima puno žena s ovim stanjem i da se sve osjećamo napušteno u svojoj boli. Obećala sam si da ću se svaki dan truditi da se niko više ne mora tako osjećati. Nismo krive, nismo slomljene i nismo defektne. Bolesne smo i zaslužujemo razumijevanje i poštovanje”, zaključila je.

Izvor:Index

Danas objavljeno

Španske gimnastičarke plesom u Olimpijskom selu postale hit na TikToku

V.R.

Ar Keli optužen i za zlostavljanje tinejdžera

V.R.

Slon upao u selo, mještani preplašeni: Rušio je sve pred sobom

V.R.

Ostavite komentar