Djevojka tvrdi da su je otpustili zbog Instagrama - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Djevojka tvrdi da su je otpustili zbog Instagrama

Presli Pričard koja na Instagramu promoviše svoje fitness aktivnosti i zdrav životni stil kaže kako su je iz službe zamolili da obriše neke od objava

DEVOJKA iz Montane tuži svoju bivšu vatrogasnu stanicu jer su je, navodno, otpustili zbog fotografija koje je objavljivala na svom Instagramu.

Presli Pričard, bivša vatrogasna bolničarka u vatrogasnoj stanici Evergrin, u tužbi navodi kako je otpuštena zbog pola. 27-godišnjakinja koja na Instagramu promoviše svoje fitness aktivnosti i zdrav životni stil kaže kako su je iz službe zamolili da obriše neke od objava na kojima vežba ili je u vatrogasnoj uniformi.

Na svojoj stranici Pričard, koja je i lični trener, redovno deli snimke svojih aktivnosti sa više od 128 hiljada ljudi koji je prate. Iz stanice su joj prvi put pristupili 2018. kako bi je upozorili da su joj objave previše provokativne, prenosi „Fox News“.

Član uprave navodno je primio mejl od “zabrinutog poreskog obveznika” u vezi s njenim fotografijama na Instagramu, nakon čega je morala da učestvuje na sastanku odbora u julu i brani se.

Odbor je procenio da nije ništa skrivila, ali se i složio kako će stvoriti pravila oko društvenih mreža. No to se nikad nije dogodilo. Pričard kaže kako je nastavila sa svojim uobičajenim aktivnostima na Instagramu, koje uključuju i sponzorisani sadržaj. Napetosti sa čelnicima nastavile su se nakon što je počela da prodaje majice za fitnes s natpisom “Firefight Like a Girl”.

Ona kaže kako joj je nadzornik dao dozvolu za fotografisanje sa takvom majicom, a jedini zahtev koji je imao je bio da se ne vidi logo ni na jednoj fotografiji. Kasnije je primila disciplinsko pismo u kojem je pisalo da je prekršila dva pravila, koja su uključivale učestvovanje u ponašanju koje omalovažava stanicu i korišćenje objekata stanice radi lične koristi.

Rekli su joj kako će dobiti otkaz u roku od pet dana ako ne obriše sav sadržaj povezan sa stanicom sa društvenih mreža, a osim toga, unazađena je na saradnicu koju zovu samo kad je potrebna.

Na kraju je odlučila kako neće brisati objave, i to nakon konsultacija s advokatima koji su joj rekli da ne mora, piše „Vice”. No kad se vratila na posao u avgustu nakon petonedeljnog bolovanja zbog operacije, dobila je otkaz. U tužbi sad traži kompenzaciju za izgubljene plate, vreme i emocionalni stres zbog kojeg je morala da traži medicinsku pomoć.

Pričard je prozvala stanicu i za dvostruke standarde. “Više kolega iz stanice ima fotografije u uniformama ispred vatrogasnih kamiona na društvenim mrežama. Još važnije, vatrogasna jedinica Evergrin nema pravila oko društvenih mreža i nikad nije imala. Bila sam direktna meta zbog toga kako izgledam u javnoj teretani.”

Šef Kreg Vilijams odgovorio je na njene optužbe navevši da je stanica angažovala nezavisnog istražitelja koji će ispitati njene navode. Istraga, rekao je, nije pronašla dokaze da je stanica učinila pogrešne postupke.

Pričard kaže da ju je kontaktirao istražitelj, kojeg je uputila svom advokatu. Nikad je nije ispitivao istražitelj, rekla je. Pričard sada čeka da država započne vlastitu istragu, koja bi mogla završiti na sudu ako bilo koja strana ne bude zadovoljna ishodom.

Izvor: Index

Danas objavljeno

10 savjeta za buduće i sadašnje vlasnike pasa

Vanja A

U Amsterdamu pronađen slijepi putnik u prostoru za točak aviona, preživio 11-satni let

Vanja A

Kristina Agilera pohvalila Britni Spirs

Vanja A

Ostavite komentar