Djevojka koju je udarila grana u Banjaluci: Osjećala sam strašne bolove - BIGportal.ba
Banja Luka Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Djevojka koju je udarila grana u Banjaluci: Osjećala sam strašne bolove

Djevojka J.V. koju je sinoć udarila grana preko puta parka “Mladen Stojanović” u Banjaluci u ispovijesti za “Nezavisne” je rekla šta se zapravo desilo sinoć.

“Izlazila sam sa PMF-a gdje sam zaposlena, prešla ulicu i krenula ka autobuskoj stanici i kod Crvenog krsta sam čula kao da duva jak vjetar i čovjeka kako iza mene govori ‘PAZI’ i znam samo da sam pala na zemlju”, rekla je J.V.

Prema njenim riječima, udarila ju je ogromna grana koja je samo odjednom pala, možda zbog starosti, a možda zbog jakog vjetra.

“Prišli su mi odmah ljudi i pozvali Hitnu pomoć, sreća tu se zadesila i jedna doktorica koja mi je pružila pomoć, nisam pala u nesvijest, bila sam svjesna ali osjećala sam strašne bolove”, kazala je J.V.

Najveća sreća je što nema nikakvih preloma, ali joj je ugruvan vrat i ima jake bolove.

“Imam ogrebotine po glavi, rukama i nogama, ali sam srećna što nemam težih povreda i odmah sinoć sam puštena kući sa UKC RS”, dodala je J.V. za “Nezavisne”.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da problem starih i bolesnih stabala u Banjaluci, koja mogu ugroziti i bezbjednost građana, može biti riješen postupkom sanitarne sječe.

“Kada je riječ o sanitarnoj sječi kod nas postoje dva nepomirljiva stava, mišljenja ili grupacije lica – jedni koji se bune kada se posječe svako drvo ili grana, čak i kada postoji obrazloženje za to, te drugi koji se jave obično kada se nešto desi”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Radojičić je rekao da postoji evidencija o tome gdje bi trebalo sprovesti sanitarno pročišćavanje i dodao da je u gradu dosta stabala u lošem stanju.

“U protekle tri godine posadili smo 1.000 sadnica i to bi trebalo da se obavlja još intezivnije, ali imamo mnogo reakcija građana kada se posiječe neko stablo”, naveo je Radojičić i dodao da se zbog toga nadležni takoreći suzdržavaju od sječe jer građani, bez obzira na argumente, izražavaju proteste.

On je ocijenio da bi u Banjaluci iz sanitarnih razloga trebalo posjeći nekoliko stotina stabala, prvenstveno jer su oboljela.

nezavisne novine

Danas objavljeno

“Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša Evropska unija”

M.

Pretresen kamp Blažuj, 17 lica biće protjerano iz BiH

M.

Palermo, devojčica žrtva igre “izazova” na Tik-Toku

M.

Ostavite komentar