Djevojčica udarila u kamen sankajući se na Bjelašnici, u izuzetno kritičnom stanju - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Djevojčica udarila u kamen sankajući se na Bjelašnici, u izuzetno kritičnom stanju

Na Bjelašnici u popodnevnim satima dogodila nesreća kada je devojčica tokom sankanja pala i udarila glavom od kamen nakon čega je izgubila svest.

Ubrzo je prevezena na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu gde su joj konstatovane teže povrede.

Kako su za portal Klix.ba kazali očevici, na mestu nesreće pola sata nije bilo predstavnika ZOI-ja ’84, a na vozilo hitne pomoći se takođe čekalo oko pola sata jer je dolazilo iz pravca centra Sarajeva.

Kako je potvrdio direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić, devojčica je zadobila frakturu lobanje, imala je krvarenje iz ušiju te su joj i ostali delovi tijela u jako lošem stanju.

“Suština priče je da se u Kantonu Sarajevo organiziuju razni kulturni i sportski događaji bez prisustva hitne pomoći što je samo po sebi protivzakonito”, kazao je Zalihić.

On je takođe rekao da se devojčica u ovim momentima nalazi u operacionoj sali i da je u izuzetno kritičnom stanju.

“Ja sam ih još u augustu prošle godine upozoravao kada je preminuo jedan momak usled predoziranja zbog toga što je gore bilo divlje obezbeđenje koje nije znalo da pruži adekvatnu pomoć. Dakle, za nesreću je kriv neko ko nije osigurao adekvatno obezbeđenje. Ukoliko je došlo do spontanog okupljanja to je druga priča, tu se ne može reći da je neko kriv. S druge strane, ako je organizovan skup onda neko mora snositi odgovornost”, dodao je Zalihić.

Danas objavljeno

Dačić: Fajon sama sebe diskvalifikovala

D V

Kon: Mjere neće biti ublažene

D V

“Iran da poštuje odredbe sporazuma ako želi povratak SAD”

D V

Ostavite komentar