Djevojčica nakon nanošenja povreda životno ugrožena, određen pritvor za roditelje - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Djevojčica nakon nanošenja povreda životno ugrožena, određen pritvor za roditelje

Roditeljima teško povrijeđene dvoipogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške u Hrvatskoj, određen je pritvor u trajanju od mjesec dana.

Prethodno su oboje ispitani u Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu, a nakon ispitivanja, županijski državni tužilac Mirela Šmital rekla je da su oni djelimično priznali počinjenje krivičnog djela kršenja prava djeteta.

Ona je dodala da je istražnom sudiji predloženo određivanje istražnog zatvora za oba roditelja, prenosi portal Index.

U ovom slučaju majka je prvooptužena i ona se tereti za pet krivičnih djela, od kojih se četiri odnose na povredu prava djeteta, a jedno na nanošenje teških povreda.

Otac djevojčice se tereti za četiri krivična djela zbog teške povrede prava djeteta i nanošenja teških tjelesnih povreda, dodaje Hina.

Policija je roditelje teško povrijeđene djevojčice iz Nove Gradiške sinoć predala pritvorskom nadzorniku pošto je utvrđeno da je dijete zadobilo više povreda po glavi i tijelu zbog tjelesnog kažnjavanja.

Brodsko-posavska policija saopštila je u petak da je završena kriminalistička istraga nad muškarcem (27) i ženom (24), kojom je potvrđena sumnja u činjenje krivičnog djela povrede djetetovih prava.

Istragom je, kako se navodi, utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, zlostavljali i grubo povrijedili prava djeteta, tjelesnim kažnjavanjem, usljed čega je dijete zadobilo više povreda po glavi i tijelu, navodi se u saopštenju.

Za život dvoipogodišnje djevojčice bore se ljekari, a direktor dječije bolnice u Kalićevoj Goran Roić rekao je za N1 da je njeno stanje i dalje kritično i da se nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

TANJUG

Danas objavljeno

Kriminalne mreže sa Zapadnog Balkana postale ključni akteri na tržištu droge u EU

M.

Ruska vojska u ofanzivi: Uništeni tenkovi, raketni sistemi, likvidirani vojnici

M.

Najmanje osam ljudi poginulo u klizištu na Iskiji

M.

Ostavite komentar