Djevojčica iz Kaknja nakon operacije u komi: Inspekcija kontroliše rad privatne poliklinike u kojoj je obavljen zahvat - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Djevojčica iz Kaknja nakon operacije u komi: Inspekcija kontroliše rad privatne poliklinike u kojoj je obavljen zahvat

Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo jutros su ušli u prostorije privatne poliklinike “Bejtović” u vezi sa slučajem djevojčice iz Kaknja koja je završila u komi nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu.

Doktor Benjamin Bejtović je juče kazao kako je on iznajmio prostor za operaciju, ali da je operacija rađena u privatnoj ordinaciji “Halimić” s obzirom na to da su u njihovim prostorijama dvije ordinacije, piše Kliks.

Ovaj slučaj djevojčice koja se nalazi u teškom stanju nakon operativnog zahvata u sarajevskoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi istražuju i kantonalna policija i tužilaštvo.

Inspektori su danas posjetili ovu polikliniku nakon što je ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić naložio inspekcijski nadzor.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je juče rečeno da policijski službenici MUP KS, a pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj dan i obavio uviđaj, poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih oklonosti događaja.

Nakon incidenta koji se desio prilikom operacije djeteta u PZU “Halimić” dijete je hitno smješteno na Kliniku za pedijatriju na KCUS-u.

Podsjetimo, roditelji djevojčice, kojoj je operisan očni kapak i ugrađena plastika, koju njeno tijelo nije prihvatilo, govore kako je plastika trebala biti izvađena u jednoj privatnoj ustanovi u Sarajevu, ali da njen mozak nije uspio izdržati anesteziju te da je operacija urađena u iznajmljenoj sali.

Roditelji su izjavili da je anesteziolog bio Suad Rožajac, kojeg su pitali šta je dao djevojčici, a on im je odgovorio da ne zna.

– Pitali smo ga šta se dešava i šta joj je dao. Rekao je da ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život… – rekla je majka djevojčice.

Danas objavljeno

Oluja u Dalmaciji: Jak vjetar, visoki talasi, pa čak i snijeg

M.

Tenzije na nebu: Kineski avioni iznad Tajvana – panika na ostrvu

M.

Usporen saobraćaj kroz Prijedor; U Kozarskoj Dubici voda prodrla u podrume

M.

Ostavite komentar