Đerlek: Situacija je vrlo ozbiljna, neće biti policijskog časa - BIGportal.ba
Region Vijesti

Đerlek: Situacija je vrlo ozbiljna, neće biti policijskog časa

Neće biti uvođenja policijskog časa i vanrednog stanja, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Đerlek i dodaje da je na Kriznom štabu da donesu odluke kojima će zaštiti zdravlje građana, ali da se ne ugrozi njihov životni standard.

  • Na Kriznom štabu je velika odgovornost da se zaštiti zdravlje građana, ali i da se vodi računa da li će te mjere ugroziti životni standard građana. Opasna je i epidemija sirotinje koja bi mogla da se javi posle epidemije virusa – rekao je Đerlek.

On je za TV Pink naveo da mjere koje su do sada uvedene daju rezultate, ali da su veliki izazovi pred nama Sveti Nikola, Nova godina, Božić.

  • Situacija je još vrlo ozbiljna, ali evidentno je da postojeće mjere daju rezultate. To nisu rezultati koje smo očekivali, jer smo dostigli velike brojke i ne možemo brzo doći do rezultata i brojki koje očekujemo – naveo je on.

Napominje da zdravstveni sistem trpi najveći udar do sada, da su bolnice pune i da je u kovid bolnicama trenutno 9.500 pacijenata.

Osim kovid pacijenata, navodi on, zdravstveni sistem mora da zbrine i pacijente koji boluju od nekih drugih bolesti.

Kao veliki problem naveo je zaražavanje zdravstvenih radnika.

  • Ne smijemo dozvoliti da nam se zdravstveni radnici zaražavaju, jer ko će sutra liječiti pacijente – rekao je Đerlek i dodao da su bespotrebni kontakti opasnost za širenje virusa.

Danas objavljeno

Stogodišnjak, bivši čuvar logora, osuđen na pet godina zatvora

M.

Vučić razgovarao sa ambasadorom SAD-a Hilom

M.

Mladić u Požegi skinuo srpsku zastavu

M.

Ostavite komentar