Đerlek: Na mladima velika društvena odgovornost - BIGportal.ba
Region Vijesti

Đerlek: Na mladima velika društvena odgovornost

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek saopštio je danas da je prvu dozu vakcine do sada primilo 2.370.000 građana Srbije i da je sa obje doze vakcinisano 1.871.000 osoba, i upozorio da je na mladima velika društvena odgovornost u nastavku procesa imunizacije.

Đerlek je u jutarnjem Dnevniku RTS rekao da je Srbija blizu cilja od 50 odsto vakcinisanih punoljetnih građana, ali je dodao da je teško licitirati datumima kada je riječ o kolektivnom imunitetu.

Ističe da je na mladima velika društvena odgovornost.

– Nemojte da dozvolite da vam korona oduzme dan više vašeg normalnog života, uzmite stvar u svoje ruke, to je vakcina, pomozite nam svima da se vratimo u normalan život, da na ljeto možemo da putujemo, držimo koncerte i vratimo se normalnom životu – poručio je Đerlek.

Dodao je da je cilj da se u okviru kampanje za vakcinaciju obiđe što više terena i angažuje lokalna samouprava.

– Gdje god smo imali takvu angažovanost, imamo odlične rezultate. Gdje je bila loša organizacija, manje je vakcinisanih – navodi Đerlek.

Prema njegovim riječima, tokom vikenda biće otvoreno 225 punktova za vakcinaciju, a biće povećan i broj mobilnih vakcinalnih ekipa.

Kada je riječ o odluci o eventualnom popuštanju mjera na sljedećoj sjednici Kriznog štaba, ?erlek je ukazao da brojke konstantno padaju, ali da epidemije ne prate često matematičke progresije.

– Treba da držimo oprez iako možemo da kažemo da je situacija ohrabrujuća, ispod 2.000 smo hospitalizovanih, lakše dišemo – rekao je Đerlek.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar