20. Januara 2020.

Đere: To je sve iz glave!

Big Portal

Poražen je od Jošihita Nišioke u četiri seta, 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (1) u meču koji je trajao 173 minuta i u kojem je propustio priličan broj šansi da se vrati u igru.

Na mahove je igrao dobro, ali je napravio veliki broj grešaka, nije bio na kraju ni zadovoljan time kako je servirao, tako da je turnir morao da završi već posle prve prepreke.

“Nisam baš zadovoljan. Što se tiče tenisa, malo sam promenio način servisa pred ovu sezonu. Privlačim nogu, na treninzima je dobro išlo, ali nije oprvi meč da me servis ne služi. Procenat nije loš, ali servis nije baš precizan i nije dovoljno snažan i to mi malo stvara pritisak. Mislim da sam, na neki način, sam sebi najveći protivnik u poslednje vreme. Ne namerno, ali mislim da u glavi neke stvari moram da promenim. Način razmišljanja, misli koje imam“, priznao je Đere.

Kaže da postoji razlika kada trenira i kada igra meč.

Što se tiče igre, na treningu je sve kako treba, čak i pojedinim trenucima u meču. Tako je bilo na prethodnim turnirima gde sam odigrao ceo meč, kao u Dohi ili Adelejdu, na dosta visokom nivou. Danas, dosta promenljivo, možda namećem samom sebi neki pritisak, to je razlog što sam ovako izgubio“, izjavio je Laslo.

Prošle godine u drugoj polovini sezone imao je pauzu zbog zdravstvenih tegoba. Sve je to poremetilo njegov ritam, a to se odrazilo i na dostizanje forme na početku ove sezone.

“Mislim da sam previše razmišljao, a kad previše razmišljam, onda ne radim nogama i loše se nameštam, spor sam… Mislim da je danas to sve krenulo iz glave. Nemoguće da nisam spreman, jer sam trenirao šest nedelja na pripremama. Pre dva dana sam se na treningu osećao odlično, a danas na terenu – užasno. To mora da je do glave”:

Na pitanje kakve su tom misli koje ga okupiraju, dao je precizniji odgovor.

“Možda očekujem više od sebe nego što bi trebalo, previše želim, trebalo bi samo malo više da uživam u igri, da ne razmišljam samo o ishodu i kako ću odigrati, koji sam na rang listi. Jednostavno, da se fokusiram na igru i da odigram najbolje što mogu“, svestan je Laslo.

Najavio je i određene promene.

Pričaću sa trenerom o tome. Pre svega, servis ću vratiti na staro. Nisam bio zadovoljan ni njime, stalno sam pokušavao da ga popravim, a nikada nisam nešto previše uspeo. Onda sam došao na ideju da treba skroz da ga promenim, imao sam dovoljno vremena, šest nedelja, možda i malo više. Mislio sam da je dobra prilika za tako nešto. Na treningu je dobro izgledalo, ali kad dođe meč, onda varira“, zaključio je Đere.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare