Đere: Nešto se dešava sa mojim tijelom, zabrinut sam, idem na pauzu - BIGportal.ba
Sport Tenis

Đere: Nešto se dešava sa mojim tijelom, zabrinut sam, idem na pauzu

Poraz u prvom kolu US Opena od Miomira Kecmanovića u tri seta nije bio samo običan poraz za Lasla Đerea. Momak iz Sente potpuno je slomljen nizom dešavanja.

Na obraćanju medijima posle susreta na Flašing medouzu, bio je jako tužan, ali i izuzetno zabrinut sopstvenim zdravstvenim stanjem.

Toliko da je najavio da neće igrati neko vreme, čak ni da možda neće ni trenirati.

Ove godine igrao je dobro, beležio sasvim solidne rezultate, ali onda je negde oko Hamburga krenula serija poraza. Ovo mu je bio četvrti turnir na kojem je takmičenje završio u prvom kolu.

Što se tiče tenisa nemam nešto mnogo da kažem. U poslednje vreme, poslednjih nekoliko nedelja zdravstveno se ne osećam baš najbolje. Volim generalno da se borim na terenu i da dajem sve od sebe, tenis mi je prioritet u životu, ali u poslednje vreme ne mogu stopostotno da radim ovaj svoj posao. Glava mi ne dozvoljava. Pogotovo zbog nekih prethodnih dešavanja u porodici, zbog svega toga. Kako da kažem, malo sam postao paničar što se tiče svog zdravlja, neke stvari osećam koje ranije nisam. To je nekako zapečatilo ovu američku turneju, mislim da mi treba da treba odmor definitivno“, pričao je Laslo veoma potišteno, gotovo da je bio na ivici suza.

Kada je uptan da kaže šta to oseća i šta misli da nije zdravstveno u redu, rekao je da ta mučna epizoda predugo traje i da ni sam ne zna šta je u pitanju.

“Jedan dan kao da mi srce preskače, drugi dan se tresem, hladno mi je, osećam kao da imam temperaturu, treći dan me glava boli, četvrti me ništa ne boli, ali nemam snage. I onda, u glavi nisam miran, eto… Možda poslednje dve godine nisam baš odvajao vreme za sebe i nekako nisam baš vodio računa o sebi. Možda je to došlo na naplatu. Verovatno nije ništa ozbiljno, nadam se, možda sam samo malo izgoreo što ne bi bilo čudno. Napraviću sad pauzu i neću igrati dok se ne budem osećao bolje, bilo da je to mesec dana, dva ili do kraja godine, ne zanima me.”

Đere kaže da nije uradio još detaljne preglede.

“Nisam još bio na pregledima, ali moraću kad se vratim u Srbiju. U Montrealu na primer, tamo sam imao neki grip, tako je počelo ovo moje putovanje. Sve sam se nadao da će proći, da će biti bolje, ali ne znam…Možda je tu i nervoza. Konstantno smo pod velikim pritiskom, ali kako god, mislim da mi treba pauza od tenisa i svega ovoga, da se isključim iz svega.”

Tenis je izuzetno mentalno zahtevan sport i nije isključeno da i to utiče na to da se Đere tako oseća u poslednje vreme.

“Nešto se definitivno dešava u mom telu i sa mojim organizmom, ali možda to još psiha dodatno pogoršava. Mislim da psiha nije primarni izvor svega što osećam, ali definitvno pogoršavam samom sebi zato što razmišljam o svemu, što sam zabrinut“, poručio je na kraju razgovora 39. teniser sveta.

Danas objavljeno

Otkazana uvertira u Melburnu pred Australijan open

Vanja A

Ruskinja postigla najbrži gol u istoriji ženskog fudbala

Vanja A

Australija bez Kirjosa u Dejvis kupu

Vanja A

Ostavite komentar