14. Augusta 2021.

Đere: Bio sam razoren, nisam mogao da objasnim šta mi se dešava

Big Portal

Srpski teniser Laslo Đere je za portal “Behind the racquet” govorio o svojim usponima i padovima u karijeri.

Sa 16 godina je ostao bez majke, sa 23 i bez oca, ali i dalje uspeva da glavu drži “iznad vode”.

“Među Top 100 igrača sam se probio 2017. godine i to mi je dugo bio cilj. Kada si među najboljih 100 na svetu znaš da si uspeo u tenisu. Imam poštovanje za mnogo igrača koji su ispod 100. pozicije jer znam koliko je teško biti u 150 ili čak 250. Mnogi momci su tamo, a igraju sjajan tenis i posvećeni su ovom sportu. Svima je želja Top 100”, počinje priču Đere.

Uspon je počeo pravo niotkuda i to u Maroku…

“Baš te 2016. godine sam promenio trenera posle 10 godina, preselio sam se i u drugi grad i imao baš težak početak. Imao sam 9 ili 10 poraza na startu 2017. godine i to na Čelendžerima. Bio sam razoren i nisam umeo da objasnim šta mi se dešava, jer sam davao sve od sebe i na treninzima i na mečevima. Onda sam na turniru u Kazablanci, u Maroku došao do prvog kola posle kvalifikacija. To je ATP 250 turnir i u prvom kolu izbacim Kližana. Moja prva ATP pobeda.. Pravio notkuda, niko nije mogao da veruje da igrač sa čelendžera dođe tek tako i izbaci favorita. Tu sam pokazao da sam kalibar za Top 100, a onda sam ponovio to i u Budimpešti dve nedelje kasnije, pa Istanbul… Četvrtfinala, polufinala, finala, tu sam, igram dobro i bio sam vrlo motivisan da uđem u Top 100, što se i dogodilo u avgustu te iste 2017. godine, možda je bio i jul čak. Neverovatan osećaj”

Dotakao se Đere i najtežih momenata u svojoj karijeri.

“U tom momentu sam bio oko 90. pozicije na svetu i godinu završio na čini mi se 85. mestu i tada mi se otac razboleo. Godinu dana sam stagnirao i čak se mučio sa povredom. Majka mi je preminula kada sam imao 16 godina, njena bolest me je prilično pogodila i unazadila mi karijeru. Ona je preminula baš u momentima kada sam počeo da beležim dobre rezultate i nakon njene smrti dugo nisam mogao da budem na 100%. To su bili najteži momenti u mom životu, ali nisam smeo da dozvolim sebi da skrenem sa puta, da zaboravim svoj cilj. Gurao sam koliko sam mogao. Setim ih se svakog dana, nikada ja njih neću zaboraviti, ali kada sam na terenu mislim samo o tenisu. Naravno, desi se da mi padnu na pamet i to često iskoristim kao motivaciju. Moram uvek da dam sve od sebe”, ispričao je Đere.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare