11. Februara 2020.

Dječak pomogao da se uhvati pljačkaš u Sarajevu

Big Portal

Tako je kradljivac brzo završio s lisicama na rukama, samo zahvaljujući građanima koji su ga zadržali do dolaska policije.

Među mještanima koji su uhvatili lopova bio je i Admir Mujanović, koji je za pljačku saznao od četverogodišnjeg sina.

“Jučer oko 12:50 sati sin me je pozvao putem mobilnog telefona i obavijestio da je u toku pljačka džamije u ulici Bosanska u Miševićima. Rekao mi je ‘babo jedan čovjek u šarenom odijelu pljačka džamiju’.

Na momenat ga nisam shvatio ozbiljno. Rekao sam mu da mi da mamu na telefon i ona je zaista potvrdila ono sta je moj sin rekao. Vidjeli su pljačkaša na videonadzoru. Džamija je udaljena nekoliko metara od kuće.

Odmah sam se uputio na mjesto događaja. U putu sam pozvao komšije i rekao im ako su blizu da idu ispred džamije u kojoj je pljačka te da dolazim i ja”, ispričao je za “Klix.ba” Mujanović.

Kada je stigao u džamiju, jedan od Mujanovićevih komšija pokušao je savladati pljačkaša, ali je ovaj uspio da umakne.

“Krenuo je bježati, a onda sam komšiji priskočio u pomoć i uspjeli smo ga savladati. Pozvali smo policiju i predali im pljačkaša. Cijeli događaj zabilježen je na videosnimcima”, kaže Mujanović i dodaje:

“Moj sin uživa da nosi policijsko odijelo i ima policijsku opremu. Kupio sam mu to, jer s tim se najviše voli igrati”, rekao je Mujanović.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno nam je da se dogodilo razbojništvo te da je osumnjičeni uhapšen.

(Nezavisne)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare