Dječak pisao Fajzeru: "Molim vas, prvo dajte vakcinu Djedu Mrazu" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Dječak pisao Fajzeru: “Molim vas, prvo dajte vakcinu Djedu Mrazu”

Šestogodišnji dečak iz Irske Kalum Tornhil je, nakon što je čuo da je kompanija Fajzer proizvela vakcinu protiv koronavirusa, napisao pismo kompaniji gde je objasnio kako Deda Mraz mora biti prioritet pri vakcinaciji.

Njegova majka Pola Linehan rekla je kako je njen sin početkom novembra čuo za vakcinu na radiju dok su se vozili u automobilu na putu do škole. Kada se tog dana vratio iz škole, napisao je pismo te je tom prilikom čestitao Fajzeru na ovom dostignuću.

“Dragi Fajzer, čuo sam da ste napravili novu vakcinu protiv koronavirusa. Svaka čast”, rekao je šestogodišnji Tornhil.

Nakon uvodnog dela dečak je prešao na konkretne zahteve.

“Možete li, molim vas, poslati vakcine na Sjeverni pol za Djeda Mraza i njegove vilenjake? Molim vas, želimo da spasimo Božić i učiniti svu djecu srećnom”, napisao je dečak.

Nekoliko nedelja kasnije Kalum je dobio odgovor i to od izvršnog direktora Fajzera Alberta Burla koji je bio oduševljen dečakovim željama.

“Ovakva pisma daju nam nadu i podsjećaju nas na to zašto je posao koji svakodnevno radimo toliko važan”, napisao je gospodin Burla.

Kalumu je zatim napisao i odgovor.

“Želim da znate da činimo sve što možemo da pomognemo ljudima širom sveta. Naravno, pobrinućemo se i za Djeda Mraz i njegove vilenjake”, odgovorio je Burla.

Evropska unija odobrila je vakcinu Pfizer-BioNTech prošlog ponedeljka, a države članice očekuju da će prve serije vakcina dobiti sljedeće sedmice.

Danas objavljeno

Sofija Vergara postaje kraljica kartela

Zeljka

Plejbojeva vila kao sektaški kult – Holi Medison: “Mislile smo da je Hef fin čovek”

Zeljka

Priroda, zelenilo i mir: Romantična njemačka Venecija

Zeljka

Ostavite komentar