27. Septembra 2022.

Dječaci spasili povrijeđeno štene i položili ispit humanosti

Big Portal

“Samo je ležao pokraj kante za otpatke i molećivo nas gledao. Ljudi koji su bili tu rekli su da ga je udario automobil i da mu je slomljena jedna noga. Bilo ga nam je žao i donijeli smo mu hranu i vodu, a onda smo ga pokrili da mu ne bude hladno”, kaže Ahmad Jašarević, jedan od dječaka.

Kaže kako je potom, dok su njegovi drugovi Sanel Vojniković i Danis Kljajić ostali da paze na povrijeđenog psa biciklom otišao do kuće i od roditelja zatražio da nazovu veterinara, što su oni i učinili. To se ubrzo i dogodilo, pa je na lice mjesta izašao vetetrinar Admir Talić, te odvezao povrijeđeno štene u Veterinarsku stanicu.

“Uradili smo imobilizaciju slomljenog ekstremiteta, dajemo mu kvalitetniju hranu i on je sada dobro. Očekujemo da kompletan oporavak bude za petnaestak dana. Poslije oporavka pokušaćemo da ga negdje udomimo”, kaže Talić.

Ovaj humani čin trojice dječaka naišao je na izuzetno pozitivan odjek i velike simpatije u ovdašnjoj javnosti, a Ahmed, Sanel i Danis su nam pokazali šta je to ljubav koja pokreće svako ljudsko biće.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare