23. Maja 2020.

Dječaci htjeli da sagrade kućicu u dvorištu, pa pronašli zlatne poluge

Big Portal

Porodica je napustila Pariz, u kojem živi, kada je uveden karantin zbog epidemije koronavirusa i preselila se u porodičnu kuću u Vandomu.

Sinovi, obojica desetogodišnjaci, želeli su da u dvorištu naprave kućicu od granja, lišća i čeršafa, a otac im je rekao da uzmu stare bakine posteljine iz ormara u sobi za goste. Dok su iz ormara izvlačili posteljine, iz njega su ispala dva prilično teška predmeta, ispričao je Filip Rujak, lokalni antikvar i kolekcionar.

Dečacima neobični predmeti nisu bili zanimljivi pa su ih vratili u ormar. Međutim, kada su ocu ispričali šta se dogodilo, on ih je zamolio da mu donesu te neoboične predmete, pomislivši da je reč o bakinim držačima za noževe.

Kada ih je video otac je pozvao Ruijaka i poslao mu fotografije, a aukcionar mu je objasnio da je reč o dvema zlatnim polugama, svakoj teškoj po jedan kilogram. Obe su ponuđene na online aukciji Rujakove aukcijske kuće, a vrednost im je procenjena na 40.000 evra po komadu.

Ustanovilo se da je baka zlatne poluge kupila 1967. i da imaju i sertifikat o kupovini.

“Cena zlata porasla je zbog pandemije koronavirusa pa ćemo još malo pričekati da vrednost poluga još poraste. Mogli bi dobiti barem 100.000 evra”, procenio je Rujak.

Dečaci, međutim, nisu bili spremni da se odreknu vrednog otkrića bez nadoknade. Roditelji su im obećali da će u dvorištu izgraditi bazen. 

Izvor: N1/Hina

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare