DJECA S KOSOVA MOGU U BiH: Savjet ministara dozvolio ulazak 899 osnovaca koji nemaju pasoš Srbije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

DJECA S KOSOVA MOGU U BiH: Savjet ministara dozvolio ulazak 899 osnovaca koji nemaju pasoš Srbije

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donio je Odluku kojom je odobren organizovani ulazak i boravak u BiH, pod posebnim uslovima, državljanima Srbije, učenicima osnovnih škola sa područja Kosova, u periodu od 16. do 23. juna 2019. godine.

Na ovaj način Savjet ministara BiH je odgovorio na molbu humanitarnog Udruženja „Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji“ iz Banjaluke za pomoć u realizaciji dolaska 899 učenika u lokalne zajednice u BiH. Radi se o grupi učenika bez važećih putnih isprava, starosti od 10 do 15 godina, koji finansijski nisu u mogućnosti da pribave pasoše Srbije.

Takođe, Savjet ministara je usvojio tekst odgovora na pismo komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju EU Johanesa Hana o stepenu realizacije reformskih mjera i dalo saglasnost predsjedavajućem Denisu Zvizdiću da ga uputi Hanu.

-Naloženo je svim nadležnim institucijama BiH da redovno izvještavaju Ministarstvo spoljnih poslova o napretku u provođenju reformskih mjera uvezivanja. Naglašeno je da BiH ostaje opredijeljena za dalje aktivno učešće u regionalnim procesima, prvenstveno Berlinskom procesu, odnosno Agendi za povezivanje u sektorima transporta i energetike te ekonomskom povezivanju u okviru Regionalnog ekonomskog područja – saopšteno je, između ostalog, iz Savjeta ministara BiH.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Albanija NATO-u nudi pomorsku bazu

M.

Savjet ministara jednoglasno usvojio Nacrt dokumenta okvirnog budžeta

M.

Vučić otkrio kada će razgovarati sa Putinom

M.

Ostavite komentar