26. Juna 2019.

Djeca koja putuju, uspješnija su u školi i kasnije u životu, tvrdi istraživanje

Big Portal

DJECA koja putuju uspješnija su u školi i veće su im šanse da će u budućnosti ostvariti bolje karijere, potvrdilo je jedno istraživanje.

U istraživanju Udruženja za putovanje studenata i mladih, koje je obuhvatilo 1500 američkih učitelja, otkriveno je da putovanje ima pozitivan uticaj na djecu. 

Gotovo tri četvrtine učitelja, oko 74 posto vjeruje da putovanje ima pozitivan učinak na lični razvoj učenika, a više od 56 njih posto smatra da putovanja imaju vrlo pozitivan učinak i na obrazovanje i buduću karijeru učenika.

Nastavnici su se složili da oni koji putuju i upoznaju druge kulture imaju veći prag tolerancije i poštovanja prema različitostima i spremniji su na učenje i usvajanje novih znanja i vještina. Razlozi za to su mnogobrojni, a ovo su samo neki od njih koje su naveli:

79 posto njih smatra da se putovanjima širi njihova svijest o kulturi. 69 posto misli da su iskustva stečena izvan škole vrlo važna kasnije u životu.

54 posto putovanja pokazala su se korisnima za akademski uspjeh.

Putovanja djeci pomažu ne samo u školi, već i u njihovo slobodno vrijeme, na igralištu među drugom djecom.

Jedini problem, koji je navelo čak njih 86 posto su finansije kao glavna prepreka za organizovanje takvih događaja. No pozitivan uticaj, tvrde istraživači, nemaju samo daleka putovanja, već i ona u obližnje gradove koja takođe mogu potaknuti dijete na učenje i razumijevanje.

Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare