Sastojci:
- kore za pitu
Za preliv:
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1 jaje
Fil:
- 100 g šunke po želji
- 1 pavlaka
- kečap, oko 15 kašičica, možete staviti i više ukoliko želite
- 100 g kačkavalja u listićima
- origano
Za premazivanje:
- žumance 1 do 2
- susam za posipanje
Priprema:
- Pomešati jogurt, ulje i jaje. Iseći kore na tri dela po dužini. Uzeti jednu isečenu koru pa premazati sa prelivom od jogurta, ulja i jaja pa preko staviti drugi deo kore i nju premazati, pa na vrh staviti kačkavalj, šunku, kečap, pavlaku i origano pa umotati u trouglić Tako uraditi i sa ostalim korama.
- Stavljati trougliće u pleh koji je obložen pek papirom, pa premazati sa žumancetom i posuti sa prepečenim susamom (žumance i susam daju hrskavost i mnogo lepši ukus).
- Staviti trougliće da se peku na 200 stepeni oko 15 minuta ili duže, treba da dobiju lepu zlatnu boju.