Đapić javno prijeti Pupovcu zbog ćiriličnih bilborda - BIGportal.ba
Region Vijesti

Đapić javno prijeti Pupovcu zbog ćiriličnih bilborda

Predsjednički kandidat, biši “pravaš”, Ante Đapić javno prijeti Miloradu Pupovcu zbog predizbornih plakata i bilborda štampanih na ćirilici i poručuje mu da “milosti više neće biti” i da mu se “ne piše dobro”.

Srpsko nacionalno vijeće je, u sklopu programa “Da se bolje razumijemo”, štampalo svoje verzije predizbornih bilborda glavnih kandidata za predsjednika Hrvatske tako što je njihove slogane i imena napisalo na ćirilici.

“Milosti više neće biti, neće biti ni državnih uporišta, neće biti ni slabosti i nesnalaženja, neće biti ni raspoloženja za toleranciju tvojih političkih svinjarija”, poručio je Đapić lideru Samostalne demokratske srpske stranke Miloradu Pupovcu.

Đapić tvrdi da plakati na ćirilici zapravo znače – “ovo je Srbija”.

“U jeku kampanje za predsjednika Republike, države hrvatskog naroda, nezakonito javno komuniciraš na srpskom jeziku i pismu u zemlji i državi čija je ustavna obaveza hrvatski jezik i latinično pismo”, poručuje Đapić Pupovcu.

On bilborde na ćirilici naziva “šamarom nacionalnim politikama i državnim institucijama” i poručuje da to “neće biti duga vijeka”.

Đapić tvrdi da na taj načn Pupovac i Srbi bude hrvatski narod “kao što su to učinili devedesetih godina prošlog vijeka”.

“A tada vam se ne piše dobro”, poručuje Đapić.

Ni drugi predsjenički kandidat Miroslav Škoro nema razumijevanja za “predsjedničke bilborde” na ćirilici i pita Pupovca – odakle mi novac.

SNV je štamapao plakate i bilborde predsjedničkih kandidata (sa njihovim predizbornim sloganima) Kolinde Grabar – Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore na ćirilici, navode hrvatski portali.

Danas objavljeno

Šta piše u deklaraciji usvojenoj na istorijskom samitu u Tirani

Vanja A

Požar na ruskom aerodromu Moskva označila kao teroristički napad (VIDEO)

Vanja A

Turska bijesna i prijeti: Ako nastavite…

Vanja A

1 Komentar

Васкрсија, Бања Лука, Република Српска 6 Decembra, 2019 at 3:44 pm

Усташа остаје усташа!

Odgovori

Ostavite komentar