Dizajner iPhonea Jony Ive napustio Apple i pokreće svoju firmu - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Dizajner iPhonea Jony Ive napustio Apple i pokreće svoju firmu

Jony Ive koji je više od 20 godina svojom kreativnošću pomagao Appleu da postane najvrijednija kompanija na svijetu, odlučio je napustiti ovu firmu i pokrenuti vlastiti biznis.

Ive je u Appleu bio zaposlen kao dizajner te je najzaslužniji za dizajn Mac-a, iPod-a, iPhone-a i drugih urađaja, a nakon više od dvije decenije rada odlučio je pokrenuti svoj kreativni posao pod nazivom LoveFrom. Njegov prvi klijent bit će upravo Apple.

“Prirodno je i vrijeme je da se naprave neke promjene”, kazao je Ive.

Iako je šef Appla Tim Cook kazao kako se Iveova uloga u preporodu Applea ne može precijeniti, odlazak jednog od najbitnijih ljudi, prema riječima BBC-a, dolazi kada se prave velike promjene u ovom tehnološkom gigantu.

Apple je ranije u aprilu napustila i Angela Ahrendts koja je bila zadužena za sektor maloprodaje, a brojni investitori zabrinuti su zbog pada prodaje iPhonea.

Za sada nisu poznati detalji LoveForm kompanije, a prva informacija je objavljena u ekskluzivnom intervjuu za Financial Times gdje je Ive naveo da će mu se pridružiti i saradnjik u Apple-u i prijatelj Marc Newson, kao i drugi kreativci koji bi bili zaduženi i za poslove koji se ne tiču dizajna.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Microsoft priznao da Windows 11, verzija 22H2 usporava kopiranje velikih fajlova

Vanja A

Prelazak na DDR5 standard memorije neće ići tako glatko kako mnogi očekuju

Vanja A

Tim Kuk potkačio Zakerberga i Metaverzum projekat

Vanja A

Ostavite komentar