"Divlje jagode" objavile spot za novu verziju pjesme iz 1979 - BIGportal.ba
Ex Yu

“Divlje jagode” objavile spot za novu verziju pjesme iz 1979

Originalnu verziju izvodi Toni Janković, a novu je otpevao Livio Berak

BEND “Divlje jagode”, koji je, pre nekoliko meseci, u sklopu obeležavanja 40 godina postojanja, objavio album “Džuboks”, predstavio je šesti singl i spot sa tog izdanja – novu verziju stare pesme “Nemam ništa protiv”, za koju je muziku napisao vođa sastava, Sead Zele Lipovača, a tekst Marina Tucaković .

Grupa koja, preciznije, postoji još od 1977, ovu numeru prvi put je snimila na singl ploči dve godine kasnije. Dok originalnu verziju izvodi prvi pevač benda Toni Janković, odnedavno ponovo punopravni član grupe i jedan od vokala, novu je otpevao Livio Berak, koji je za mikrofonom u “Jagodama” od 2013. godine. Miks za novu verziju rađen je u Švedskoj, a mastering u Kanadi.

Obožavaoci su u komentarima gotovo jednoglasni da pesma, u novoj verziji, nije izgubila na energiji, i da nosi onu staru žestinu.

– “Divlje jagode” su, definitivno, fuzija čvrstog roka, najlepših balada, ali i teškometalnog zvuka – kaže, povodom novog singla, Zele Lipovača. – Pesma “Nemam ništa protiv” će, sigurno, najviše pogurati one koji su ljubitelji hard i hevi nota.

Na radost ljubitelja rane faze “Jagoda”, s kraja sedamdesetih i u prvoj polovini osamdesetih, kada su za mikrofonom bili Toni Janković i Alen Islamović, bend je na novom albumu ponovo snimio još neke pesme iz tog perioda – “Ulica na lošem glasu”, “Sama si”…

– Prvih 30 godina je prilično teško, kasnije lako ide – šaljivo je, osvrćući se na prošlost – nedavno rekao Lipovača. – Nije važan broj godina, čak ni broj albuma. Najvažnije u našoj priči, kao i u svim pričama koje dugo traju, jeste da li se pesme sa albuma ostavile trag. Da li postoje pesme kojima ćemo se vraćati, i koje mogu da pokrenu neke emocije? Moje skromno mišljenje je da “Jagode” imaju neke pesme koje su ostale, za koje je bilo teško poverovati, pre 30 ili 40 godina da će se i danas slušati, i da će ih prihvatiti svaka nova generacija kao da su njihove.


Danas objavljeno

Snimanje dokumentarca o Novaku još nije završeno

Vanja A

Enis Bešlagić otkrio zašto radi u Hrvatskoj, a ne u Bosni i Hercegovini

Vanja A

Ljubivoje Ršumović napisao pjesmu kako je pobijedio koronu!

Vanja A

Ostavite komentar