Divac nije uzeo Dončića jer mu se ne dopada Lukin otac? - BIGportal.ba
Košarka Sport

Divac nije uzeo Dončića jer mu se ne dopada Lukin otac?

Američki mediji pišu o tome kako su Sakramento Kingsi propustili da uzmu na draftu Luku Dončića zbog stava koji Vlade Divac ima o Lukinom ocu Saši Dončiću.

Luka Dončić je odmah u svojoj prvoj sezoni pokazao da će biti možda i najbolji Evropljanin koji je ikada igrao u NBA, a ove sezone je već postao kandidat za najboljeg igrača lige. Slovenac iz meča u meč beleži sve bolje partije, obara rekorde najvećih NBA zvezda, a zbog svega toga mogu da tuguju Finiks Sansi i Sakramento Kingsi. POVEZANO

 Na draftu 2018. godine ove dve franšize su birale Deandrea Ejtona odnosno Marvina Beglija umesto Luke Dončića koji je kao treći pik otišao u Dalas Meverikse. Sakramentu u tom momentu možda i nije bio potreban igrač na Dončićevoj poziciji pa je to donekle opravdanje što je uzet Begli, međutim novinari u Americi imaju drugačija saznanja. 

Koliko sam shvatio Divac veoma dobro poznaje Luku i njegovog oca i to je uticalo na odluku. On nije promislio mnogo o Lukinom ocu, i čitavoj filozofiji kakav otac takav sin… pa… ne ovoje drugačiji tip. Zabrljao si ovde Vlade“, rekao je u podkastu Adrijana Vojnarovskog novinar ESPN Tim Mekmehon.

Američki novinari dalje spekulišu da su Saša Dončić, koji je svojevremeno igrao u Sloveniji i Vlade Divac imali ranije nesuglasice i da je to kasnije uticalo i na Divčevu odluku na draftu.

Danas objavljeno

Real gubio 2:0 do 82′ i nekako je preživio

Vanja A

Rusija i Poljska remijem eliminisale jedna drugu

Vanja A

Fojc pobjednik spusta u Kicbilu

Vanja A

Ostavite komentar