"Dišu u njega i smrde": Kralj rokenrola Elvis Prisli uvrijedio pevače, a razočarao fanove - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

“Dišu u njega i smrde”: Kralj rokenrola Elvis Prisli uvrijedio pevače, a razočarao fanove

Život Elvisa Prislija je dobro dokumentovana priča o usponu i padu jednog od najvećeg muzičkih talenata svih vremena. Kralj rokenrola bio je voljen i obožavan širom sveta ali je, naročito u poslednjim godinama života, vukao poteze koje je retko ko mogao da razume.

Elvis Prisli stigao je do neslućenih visina popularnosti stičući zauvek titulu “kralja rokenrola”, ali poslednje godine njegovog života obeležilo je prilično histerično ponašanje, problemi sa alkoholom i “traljavi” nastupi pospanog i uglavnom nadrogiranog izvođača.

Jednu od najnižih lestvica u svom životu Elvis je dotakao 20. jula 1975. tokom koncerta u Norfoku u Virdžiniji.

Očigledno nadrogirani Prisli uvredio je oko 11 hiljada ljudi u publici nakon što se usred koncerta požalio da “dišu u njega i smrde” jer su jeli previše zelenih papričica i luka. Prisli se nije zaustavio tu nego je nastavio da “problem sa vazduhom” ima i na samoj sceni, jer izgleda da su njegovi prateći vokali, četiri Afroamerikanke iz grupe “The Sweet Inspirations”, jele previše somovine, piše portal Listverse.

Ovakav komentar je protumačen kao rasistički i dve od četiri pevačice su istog trenutka napustile scenu. Verovatnije je ipak da je komentar samo bio kulminacija prilično bizarnih izjava koje je Elvis upućivao svojim pratećim vokalima – Afroamerikankama kao i belkinjama, tokom cele turneje, piše Istorijski zabavnik.

Nakon koncerta Prisli se javno izvinio rekavši kako nije mislio ništa loše i da mu je primedba u trenutku “zvučala smešno”, a pevačice su mu se ponovo pridružile na sceni već sledeće večeri.

Danas objavljeno

Takmičar u njemačkom kvizu “Ko želi biti milioner?” dobio pitanje o BiH, trebala mu je pomoć

Vanja A

Svi znamo kako je završila, ali kakvu je gitaru imala Marija Antoaneta…

Vanja A

Skandal: Njemački političar ostavio suprugu i troje djece zbog glumice iz filmova za odrasle

Vanja A

Ostavite komentar