DisplayPort 2.0 bi se mogao pojaviti na sljedećoj generaciji AMD Radeon RDNA3 GPU-ova - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

DisplayPort 2.0 bi se mogao pojaviti na sljedećoj generaciji AMD Radeon RDNA3 GPU-ova

AMD polako priprema svoju narednu generaciju grafičkih karti, zasnovanih na RDNA3 arhitekturi, koja bi mogla implementirati i neke nove opcije konekcije. Trenutno, aktuelne grafičke karte koriste DisplayPort 1.4 za svoj DP izlaz. Međutim, napredniji DisplayPort 2.0 bi mogao biti deo RDNA3 GPU-ova, što će omogućiti značajna poboljšanja za video izlaze…

DisplayPort 2.0 bi se mogao pojaviti na sledećoj generaciji AMD Radeon RDNA3 GPU-ova

AMD polako priprema svoju narednu generaciju grafičkih karti, zasnovanih na RDNA3 arhitekturi, koja bi mogla implementirati i neke nove opcije konekcije. Trenutno, aktuelne grafičke karte koriste DisplayPort 1.4 za svoj DP izlaz.

Međutim, napredniji DisplayPort 2.0 bi mogao biti deo RDNA3 GPU-ova, što će omogućiti značajna poboljšanja za video izlaze sistema. DisplayPort 2.0 donosi nadogradnju za brzinu Ultra High Bit Rate individualne linije od 20 GB/s, uz ukupno 80 GB/s sa četiri ovakve linije.

Sistemi koji budu podržavali DisplayPort 2.0 biće u stanju da podrže nekompresovanu rezoluciju od 10K @60Hz, ili dva 4K 144Hz monitora istovremeno. Sa kompresijom, to bi bilo dodatno poboljšano.

Ostaje da sačekamo kako bismo videli šta AMD ima u ponudi za masovno tržište, kada je u pitanju novi DisplayPort standard za RDNA3 GPU-ove.

Originalni članak

Danas objavljeno

Kamera Xiaomi 12 telefona ima jedinstvenu prevlaku

Vanja A

Zaboravite na privatnost – kamere novih telefona će vas stalno snimati

Vanja A

Predstavljen Snapdragon G3x Gen 1 čipset za ručne konzole, Razer pomaže u kreiranju kompleta za programere

Vanja A

Ostavite komentar