Dispečerku davio kablom, spasio je panik taster - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Dispečerku davio kablom, spasio je panik taster

Jesam li ti rekao da ću te naći, rekao je Dejan Knežević iz Prijedora Aleksandri Perović, dispečerki “Banjalučkog taksija”, kada joj je upao u kancelariju i odmah počeo da je davi i udara, koja je ovaj događaj opisala u Okružnom sudu u Banjaluci na početku suđenja.

Knežević je optužen za pokušaj ubistva Perovićeve, koji se desio 2. decembra 2017. godine. Ona je ispričala da je do napada došlo jer je odbila da pošalje taksi vozilo Kneževiću, čiji broj se nalazio u tabeli “nepoželjni”, jer je mušterija koja često zove kada je pijana ili istovremeno zove više taksi službi.

“Rekla sam da nema slobodno vozilo pa je nazvao drugi put i počeo da prijeti. Govorio je da će me naći i istući. Na te prijetnje grubo sam reagovala i osovala sam mu i spustila slušalicu”, kazala je Perovićeva.

Prema njenim riječima, ponovo je uslijedio poziv. Osoba se predstavila kao inspektor i pitala otkud njoj pravo da tako priča s mušterijom.

Kako je ispričala, prepoznala je glas drugog muškarca – Sretena i rekla mu kako ga nije sramota da laže.

Kada je potom začula korake u hodniku kancelarije, najprije je pomislila da je njen suprug, ali na vratima se pojavio Knežević, koji ju je odmah napao i počeo da tuče.

“Oko vrata mi je obmotao kabl telefonske slušalice, uhvatio me za kosu te počeo da davi i istovremeno tuče. Opirala sam se razmišljajući samo da ne padnem, jer bih onda bila gotova”, ispričala je Perovićeva. Ti momenti, kako kaže, trajali su kao vječnost, a dok ju je tukao, uspjela je da stisne panik taster.

Prisjetila se da je uspjela reći “centar treba pomoć”, ali kada je uzela telefon da pozove pomoć, oteo joj ga je i zavezao kabl oko vrata dva puta. Poziv u pomoć koji je uspjela poslati najvjerovatnije je, kaže, otjerao napadača prije dolaska kolega.

Knežević, kojem se sudi sa pokušaj ubistva, u sudnici se izvinio Perovićevoj i rekao da nije imao namjeru da je ubije.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

“Žao mi je, ovo neće biti dovoljno; treba da važe 24 sata”

M.

Ne prestaje i ostavlja pustoš za sobom

M.

Eskobar poručio da neće biti rata u BiH

M.

Ostavite komentar