9. Decembra 2022.

Disney+ ubacuje reklame i podiže cijenu osnovnog paketa

Big Portal

Uvode se dva nivoa pretplate: osnovni (Basic) će koštati kao dosadašnji paket, ali će u reprodukciju biti ubačene i reklame, dok će napredni (Premijum) paket, bez reklama imati nešto višu cenu, najverovatnije 11 evra. Naravno, ukoliko ste u Srbiji, kod nas još nije došlo do promene cene, pa ako pazarite godišnju pretplatu za 79,90 evra, imaćete značajnu uštedu u odnosu na 132 evra, koliko će vas koštati ako plaćate mesec po mesec po novim cenama.

Za razliku od Netflix paket sa oglasima, Disney+ Basic nudi pristup punoj biblioteci platforme, kao i striming u 4K, Dolby Vision i IMAX Enhanced formatu. Osnovni Netflix osnovni paket sa oglasima, koji je objavljen prošlog meseca, košta 7 dolara u SAD, ograničava strimove na rezoluciju od 720p i neki naslovi nisu dostupni. Međutim, nijedan paket sa oglasima ne dozvoljava offline gledanje. Disney+ Basic je ograničen i nema druge funkcije koje su dostupne Premium pretplatnicima, uključujući GroupWatch, SharePlay i Dolby Atmos.

Disney je najavio promene cena pre nego što je otpustio bivšeg generalnog direktora Boba Čapeka i vratio Boba Igera, koji je nadgledao lansiranje Disney+, kao i preuzimanje Fox studija i kablovskih kanala, Pixar, Marvel i LucasFilm.

Disney+

Disney je izgubio 1,5 milijardi dolara na strani striminga poslovanja u poslednjem kvartalu, što je više nego udvostručilo operativni gubitak od 630 miliona dolara u odnosu na isti kvartal 2021. godine Veći gubitak je pripisao većim troškovima produkcije i tehnologije, kao i većim marketinškim troškovima. Uvođenje paketa sa oglasima i povećanje cene premijum paketa moglo bi da pomogne da striming posao bude profitabilan. Naravno, ukoliko publika pristane na povećanje cene i ubacivanje reklama bez praktično ijedne koristi i bilo kakvih novina koje bi opravdale nove uslove. I to usred globalnog poskupljenja svega…

Za sad nije najavljeno kada će se poskupljenja i novi paketi “preliti” na ostatak sveta, ali ne verujemo da ćemo čekati duže od nove godine.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare