Disciplinski postupak protiv Zvezde zbog utakmice sa Novim Pazarom - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Disciplinski postupak protiv Zvezde zbog utakmice sa Novim Pazarom

Uprava lige ARKUS pokrenuće disciplinski postupak protiv RK Crvena zvezda zbog incidenta navijača tokom utakmice protiv Novog Pazara u domaćem prvenstvu.

Rukovodstvo lige je navelo da su pažljivo i profesionalno analizirali snimke i izveštaje sa utakmice između Zvezde i Novog Pazara, odigrane u nedelju u Beogradu, tokom koje su domaći navijači uvredili gostujući klub na nacionalnoj osnovi.

Navijači Zvezde istakli su uvredljiv transparent i uzvikivali šovinističke parole, nakon čega je Novi Pazar najavio mogućnost istupanja iz lige.

“Protiv organizatora će se u toku dana pokrenuti disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS -a, a nakon toga će biti izrečene odgovarajuće disciplinske sankcije”, stoji u saopštenju koje je potpisao direktor lige ARKUS -a Milorad Šolević.

Izrazio je žaljenje zbog incidenta i osudio postupak navijača.

“Želim napomenuti ono što je široj javnosti jasno – incident koji se dogodio nema nikakve veze s rukometom ili sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i istovremeno naglašavam da je Liga ARKUS posvećena poštivanju nacionalnih, vjerske i političke razlike. te u skladu s tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima “ , naveo je Šolević.

U saopćenju se navodi da je navijanje bilo u duhu sporta i fair -playa do 40. minute utakmice, a da se neprimjereno skandiranje čulo s tribina u 40. minuti, kada su navijači razvili uvredljive transparente.

Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i zatražio da se transparenti odmah uklone, upozoravajući da će se, ako dođe do istog ili sličnog incidenta, utakmica nastaviti bez prisustva publike, čime će navodno uzeti sve mehanizme koji su mu dostupni do kraja utakmice sportski.

Nakon uklanjanja spornih transparenata, utakmica se nastavila, a navijanje je do kraja bilo fer i sportsko, dodaje se u saopćenju.

Rukometni klub Crvena zvezda izjavio je u ponedjeljak da je učinio sve da utakmicu organizuje na pravi način, kao i da nijedan član gostujućeg kluba nije ugrožen.

Zvezda je takođe izrazila žaljenje zbog situacije, ali je navela da niko nigde ne može uticati na skandiranje fanova.

B92.

Danas objavljeno

ATP Tur finale: Ko je siguran i ko je još u igri?

Vanja A

Memfis drugoj zvijezdi dao 105 miliona

Vanja A

Marko Pešić: Moj otac nema koronu

Vanja A

Ostavite komentar