Disciplinski komitet FIFA najavio pokretanje istrage protiv Urugvaja - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

Disciplinski komitet FIFA najavio pokretanje istrage protiv Urugvaja

Disciplinski komitet FIFA najavio je otvaranje istrage protiv Ugrugvajskog saveza, kao i nekoliko igrača nakon incidenata na utakmici protiv Gane.

Urugvaj je u trećem kolu grupne faze takmičenja pobedio Ganu sa 2:0, ali je zbog lošije gol razlike u odnosu na Južnu Koreju završio kao treći u grupi i eliminisan je sa SP.

Istraga će se fokusirati na moguće povrede članaova 11 (uvredljivo ponašanje i kršenje principa fer-pleja), 12 (neprilično ponašanje igrača i zvaničnika) i 13 (diskriminacija) od strane Urugvajske federacije.

Urugvajski igrači Hose Himenes, Edison Kavani, Fernando Muslera i Dijego Godin su predmet odvojenog postupka zbog potencijalnog kršenja članova 11 i 12.

Ovi igrači su žestoko reagovali prema sudiji ovog meča, nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. Urugvaju je nedostajao jedan gol kako bi se plasirao u odminu finala.

Nemac Daniel Sajbert, glavni sudija meča, konsultovao je VAR u 57. minutu meča zbog potencijalnog prekršaja nad Darvinom Nunjezon u kaznenom prostoru, ali nije dosudio penal.

Igrači su posle meča okružili i vređali sudiju, a Kavani je prilikom izlaska sa terena udario i oborio ekran koji sudija koristi u slučaju VAR provere.

Danas objavljeno

Milan negirao da su propali pregovori sa najboljim igračem

Vanja A

Omaž Novaku Đokoviću: Jedan igrač, jedan teren – deset titula

Vanja A

Ferari poručuje: To je smiješno

Vanja A

Ostavite komentar