Dirljiva slika sa Bornea: Orangutan pružio ruku kako bi pomogao čovjeku u rijeci - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Dirljiva slika sa Bornea: Orangutan pružio ruku kako bi pomogao čovjeku u rijeci

Amaterski fotograf zabilježio je trenutak kada orangutan iz zaštićenih šuma Bornea pruža ruku čovjeku koji je u blatnjavoj rijeci tražio zmije koje ugrožavaju ove primate

Orangutan, koji živi u zaštićenim šumama na području Bornea na jugoistoku Azije, viđen je kako se naginje na obali reke, pruža ruku i pokušava da pomogne čoveku koji je u blatnjavoj reci tražio zmije.

Ove jedinstvene slike snimio je amaterski fotograf Anil Prabhakar iz Indonezije, koji je bio na safariju s prijateljima gde je i ugledao ovaj dirljivi prizor. Tada je nastala neverovatna i istovremeno dirljiva slika divlje životinje i čoveka.

Kasnije, Prabhakar je saznao da čovek iz reke radi za Borneo Orangutan Survival Foundation, neprofitnu organizaciju čiji je cilj zaštita ugroženih vrsta, prenosi Dejli mejl.

On je uklanjao zmije u nameri da zaštiti orangutane u čemu ga je prekinuo radoznali majmun. Prabhakar je kasnije otkrio da muškarac nije prihvatio ruku orangutana, a nakon što je fotograf spustio kameru jer je ipak reč o divljoj životinji.

Prema rečima fotografa, neko je rekao nadzorniku organizacije da tu ima mnogo zmija i on je došao da očisti grmlje od njih. Orangutan je došao do obale reke i gledao šta čovek radi, a zatim mu se približio i ispružio ruku.

Fotograf Prabhakar je čoveka kasnije pitao zašto nije prihvatio ruku majmuna, a on je odgovorio: “To je divlja životinja, a ne ona koju poznajemo”, preneo je portal Kliks.ba.

Ipak, ljudi iz organizacije Borneo Orangutan Survival Foundation su tu da bi ih zaštitili. Reč je o indonezijskoj neprofitnoj organizaciji osnovanoj 1991. godine. Fondacija, koja broji 400 članova osoblja, trenutno brine za gotovo 650 orangutana.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Ne može da spremi jelo za vrijeme koje piše u deklaraciji, pa tuži kompaniju za pet miliona dolara

Vanja A

10 najljepših žena svih vremena – po izboru običnih ljudi

Vanja A

Adrijana Lima bukvalno sija – i dalje joj nema ravne FOTO

Vanja A

Ostavite komentar