Dirljiva poruka iz Srbije za Iličića u borbi protiv depresije - BIGportal.ba
Fudbal Sport Uncategorized

Dirljiva poruka iz Srbije za Iličića u borbi protiv depresije

Josip Iličić, jedan od najboljih fudbalera Atalante, upao je u depresiju posle užasnih scena u Bergamu.

Slovenačkom majstoru, rođenom u Prijedoru, preteško su pale scene u tom italijanskom gradu u jeku pandemije koronavirusa.

Toliko, da psihički nije bio sposoban da pomogne saigračima u završnici Lige šampiona.

Poruku podrške Iličić je dobio iz Srbije u jednoj emotivnoj objavi momka iz Borče.

Koju prenosimo, uz određene redakcijske korekcije.

Zaista bi mi značilo da ovo pročitate. Mart, iznenadna smrt… Suze su na globalnom nivou, jedan ČOVEK, po prvi put se susreće sa oholom ženom – depresijom. Davide Astori – nikada više… Bolest je uzimala maha, metastazirala po mozgu Josipa Iličića. Nisam mogao da ćutim, opevao sam Astorija, a onda nešto neočekivano, nešto šokantnije i od smrti kapitena. ‘Hej, oduševio si me, plakao sam kao malo dete, molim te pošalji mi adresu, ne želim da čekam ni časa, želim da ti pošaljem dres’… Meni, običnom smrtniku. Josipe, Davide je bio ponosan gestom, to ti obećavam.

Situacija se smirila, prijatelja nije zaboravio, često ga se sećao, negde duboko u grudima, taložile su se uspomene. Dres je stigao, hvala Josipe, predivni čoveče, ponavljao sam te godine. Odraz dobrote, eminentna ljudskost. Danas, Josip je na korak od smrti, a na milion koraka od života. Ponovo ta ohola žena, samo sada još nacifrana tamom. Čitam, suze same idu, kako se plašiš da ustaneš iz kreveta, kako se svakog trenutka bojiš najvećeg straha svakoga od nas, teško mi je to da čitam, ljudino. Video si svašta u Bergamu, kako prenose mrtve u kamionima, taman si zaboravio na smrt saigrača, a onda se ona pojavila svuda okolo tebe. Ti nisi to zaslužio dobri čoveče, pa znaš ko bi se meni javio odmah, ko bi odmah zatražio adresu, poslao plavo-crni dres anoninmnom momku iz Borče.

Takva vrsta izumire, Josipe, i šta nama ostaje ako i ti odeš. Koga ću da gledam, onako subotom dok se sunce baškari na stadionu u Bergamu, kako sa dva krakata magična štapića, činiš fudbal božanstvenim. Dobri čoveče, ne mogu ni da zamislim stanje kroz koje prolaziš, ali bih voleo da ja tebi sada napišem ‘Čuj, daj mi adresu da ti pošaljem bilo šta, samo da te učinim srećnim’… Da ustaneš iz kreveta, hajde Josipe, fališ mi da tvoju magiju smestim u svoje zelenilo, da uživam. Nije do dresa, ovo što te je srozalo, dokazalo je koliko si dobar čovek. Koliko te boli smrt, bila ona smrt saigrača ili navijača koji je otišao negde gore, seo u nebesku ložu, nosi crno-plavi šal i očekujete da se vratiš. Molim vas, kome god, ali kome god da se dopao tekst, neka komentariše. Što više… Ne dam da odustaneš, odrazu ljudske dobrote“, navodi se u objavi na instagram profilu momka iz Borče.

B92

Danas objavljeno

Srbija predstavljena na Olimpijskim igrama

Zeljka

Četvrti slučaj koronavirusa u češkom olimpijskom timu

Zeljka

“Novak Đoković – kralj anti-tenisa”

Zeljka

Ostavite komentar