5. Jula 2022.

Direktorka Vimbldona odgovorila Novaku

Big Portal

Mnogi teniseri su proteklih dana, a među njima i Novak Đoković, poručili da ne bi bilo ništa loše kada bi mečevi na Central kortu i Terenu 1 počinjali nešto ranije, a ne u 14.30 kao što je slučaj sada.

Đoković je na konferenciji za medije rekao kako je čuo da se o toj opciji pomeranja termina, razgovaralo na turniru, a ubrzo mu je stigao i odgovor.

Sali Bolton, direktorka turnira, brani tradiciju po mojoj mečevi na najvažnija dva terena počinju u 14.30.

Realnost kada organizujete teniski događaj je da, kada počne dan, nemate pojma kada će se sve završiti. Mečevi su dugi, kratki, prilično je nepredvidljivo, a kada pogledamo raspoređivanje, razmišljamo kako će dan izgledati. Ipak, kad igrači iskorače na teren, nemamo kontrolu nad tim koliko će sve trajati“, kaže Bolton.

Ona je priznala da je ove godine bilo iskakanja iz koloseka.

Da, imali smo neke duge mečeve koji su se završavali kasno, razmišljamo o rasporedu, ali nije nam anmera da sve pomeramo ka noćnoj sesiji, ne tražimo od igrača da igraju kasno. Na drugim slemovima igraju i znatno kasnije, to nije ništa neobično. Razumljivo je i da dobijamo odgovore od igrača u vezi iskustava koja imaju sa turniromž. Uzimamo sve u obzir kada pravimo dnevni plan. Nije bilo značajnih promena u rasporedu. Uvek ćemo slušati igrače i gledati šta najbolje možemo da uradimo“, zaključila je direktorka Vimbldona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare