Direktorica Infektivne vakcinisala majku preko reda, mediji traže ostavku - BIGportal.ba
Region Vijesti

Direktorica Infektivne vakcinisala majku preko reda, mediji traže ostavku

Današnja pres konferencija Nacionalnog štaba civilne zaštite problematizovana je priznanjem direktorke Infektivne klinike Alemke Markotić da je njena majka preko reda vakcinisana protiv korona virusa.

Hrvatski portal Index piše da bi Markotićeva odmah trebalo da podnese ostavku s obzirom da je jedna od vodećih osoba Naconalnog štaba.

Ostavku, smatra portal, mora da podnese ne samo zato što je učestvovala u masovnom kršenju mjera pred zagrebačkom katedralom u utorak uveče na misi posvećenoj Alojziju Stepincu, a neposredno nakon toga je gostujući na jednoj televiziji građanima govorila o tome da se moraju pridržavati epidemioloških mjera.

Iako bi i samo to bilo sasvim dovoljno za ostavku, njeno današnje priznanje o tome da je u Klinici u kojoj je šefica vakcinisana njena majka prevršilo je svaku mjeru.

Podsećaju da je majka Markotićeve vakcinisana preko reda baš kao i zagrebački rektor Damir Boras i njegova supruga.

“U trenutku kad je bilo dodatnih doza, vakcinisno je nešto starijih ljudi”, rekla je danas Markotić i potvrdila da je među njima bila i njena majka.

Pravda se da njena majka ima 84 godine, više hroničnih dijagnoza, te najmanje dve usko vezane za ozbiljne komplikacije od kovida.

“Imala je nedavno izuztno tešku operaciju operaciju. Ne vidim tu zašto i ona ne bi smjela da se vakciniše iako je moja majka”, rekla je Markotić.

Ona je rekla i da nije utvrđen kriterijum po kojem njena majka može ili ne može da vakciniše.

“Nekorektno je što sad nju razvlačite, ali to je vaše pravo. Dobila sam nebrojeno puno poruka ljudi koji su tražili usluge preko reda za svoje roditelje i svoje bližnje. U kliniku su mogli doći vaši roditelji kao i majka”, odgovorila je Markotić.

Danas objavljeno

London šalje Kijevu oružje za samoodbranu

M.

Šojgu pozvan u London

M.

Popularna i u penziji

M.

Ostavite komentar