Direktor "Zalanda" napušta posao da bi supruzi omogućio karijeru - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Direktor “Zalanda” napušta posao da bi supruzi omogućio karijeru

Rubin Riter, jedan od direktora poznate evropske internet trgovine za prodaju odjeće “Zalando”, odlučio je da podnese ostavku i napusti kompaniju kako bi se posvetio porodici i omogućio ženi da i ona napreduje u svojoj karijeri.

Kompanija za internet trgovinu “Zalando” sa sjedištem u Berlinu osnovana je 2008. godine i prisutna je na 17 evropskih tržišta. Kako su objavili iz kompanije, jedan od izvršnih direktora kompanije, Rubin Riter, obavijestio je predsjedavajuću upravnog odbora, Kristinu Stienbek o svojoj namjeri da podnese ostavku na svoju funkciju na godišnjem sastanku odbora 2021. godine.

Kako je navela Stienbekova, upravni odbor će započeti pregovore o prijevremenom prekidu ugovora sa Rubinom Riterom koji je trebalo da traje do 2023. godine. Osnivači kompanije, Robert Genc i David Šnajder nastaviće da upravljaju kompanijom posluhe Riterovog odlaska.

Riter je u svojoj pisanoj izjavi upućenoj predshednici upravnog odbora naglasio da je njegova odluka rezultat pažljivog razmatranja.

“Poslije više od 11 jedinstvenih godina tokom kojih mi je ‘Zalando’ bio prioritet, želio bih da svoj život okrenem u drugom smjeru. Želio bih da više vremena posvetim svojoj porodici koja se uvećava. Supruga i ja smo se složili da bi u narednim godinama njena karijera trebalo da bude prioritet”, navodi Riter.

Dodaje kako želi da u budućnosti ima više slobodnog vremena da se posveti interesovanjima izvan ‘Zalanda’.

“Za mene je uvijek bila čast i velika privilegija što sam dio ‘Zalanda’ i biće mi nevjerovatno teško da sve ovo ostavim iza sebe”, priznaje Riter.

Kristina Stienbek i upravni odbor izražavaju žaljenje zbog Riterove odluke, ali naglašavaju da poštuju njegove motive.

“Cijenimo Rubinovu otvorenost i što će upravnom odboru i kompaniji dati dovoljno vremena za prelazni period. Tokom proteklih devet godina naše saradnje, svi smo bili svjedoci Rubinove posvećenosti, strateške jasnoće i rukovođenja kojim je doprinio rastu ‘Zalanda’. Najuspešnija godina u istoriji kompanije privodi se kraju i izuzetno smo zahvalni Rubinu i cijelom timu na doprinosu koji su dali”, dodaje se u izjavi Kristine Stienbek.

Robert Genc, David Šnajder i Rubin Riter ravnopravno rukovode kompanijom od 2010. godine. Od tada je kompanija od start-apa postala vodeća platforma za internet trgovinu u oblasti mode sa 14.000 zaposlenih i godišnjim obrtom robe u vrijednosti od preko deset milijardi evra.

(RTS)

Danas objavljeno

Nevjerovatno OTKRIĆE: Arheolozi u Pompeji pronašli veliku svečanu kočiju u izvanrednom stanju

Zeljka

Da li znate kako je PRAVILNO napisati: Sretan 8.mart ili Srećan Osmi mart?

Zeljka

Pet prijedloga kako da iskombinujete džins ovog proljeća

Zeljka

Ostavite komentar