Direktor usvojio prijedlog nastavničkog vijeća: Dječaci koji su maltretirali profesorku isključeni iz škole - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Direktor usvojio prijedlog nastavničkog vijeća: Dječaci koji su maltretirali profesorku isključeni iz škole

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić donio je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17) nakon incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra.

Ovom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća od 23. novembra.

– Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko,psihičko i digitlano nasilje nad napom koleginicom,dvojici učenika je izrečena mjera isključena iz pkole – navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rješenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika.

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N.Ž, izmakao stolicu, dok su M.M. i I.K, mobilnim telefonima snimali, a potom i disribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Iste večeri, profesorka se požalila ljekarima i ispričala šta se dogodilo.

Dežurni ljekari prvi alarmirali policiju
– Kada su vidjeli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta. Svi su se tu profesionalno ponijeli – rekla je profesorka.

Bolovanje su ljekari produžili profesorki u toku jučerašnjeg dana.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu,kome se priključila i oštećena.U prethodne dvije nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku,Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Kolektiv Tehničke škole je nedvosmisleno pružio podršku napadnutoj koleginici, smatrajući da je ona žrtva fizičkog,psihičkog i digitalnog nasilja.Možda jedna od najvažanijih poruka podrške stigla je od Đačkog parlamenta Tehničke škole u Trsteniku, koju pogađa 635 učenika.Najoštrije su osudili napad na profesorku i na sjednic parlamenta svi predstavnici 28 odjeljenja ove škole, jednoglasno su se ogradili od počinioca nasilja, prenose Novosti.

Đaci tehničke škole, koju pohađa 635 učenika, najoštrije su osudili napad na svoju profesorku i kako se saznaje, na sjuednici Učeničkog parlamenta svi predstavnici 28 odjeljenja ove škole, jednoglasni su u ocjeni daograđuju od ponašanja tri učenika u učionici tog 9. novembra.

– Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi – rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole.

Danas objavljeno

Skupština Srbije prihvatila Izvještaj o pregovorima sa Prištinom

M.

Novi napad Albanaca: Srpski mladić na KiM izboden nožem

Vanja A

Norveški “Nasmasi” nemoćni pod naletom ruske avijacije

Vanja A

Ostavite komentar