Direktor upozorio radnike: Počeću da kažnjavam one koji po slavama pljuju na fabriku - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

Direktor upozorio radnike: Počeću da kažnjavam one koji po slavama pljuju na fabriku

U Fabrici obuće „Bema“ u Banjaluci osvanuo je natpis upozorenja za „neposlušne“ radnike, a fotografija ovog nesvakidašnjeg dopisa kruži i društvenim mrežama. – Zamolio bih pojedine radne kolege da ne pljuju na svoju fabriku, fabriku u kojoj rade i zarađuju hljeb. Vrata su za sve otvorena, i za doći, i…

U Fabrici obuće „Bema“ u Banjaluci osvanuo je natpis upozorenja za „neposlušne“ radnike, a fotografija ovog nesvakidašnjeg dopisa kruži i društvenim mrežama.

– Zamolio bih pojedine radne kolege da ne pljuju na svoju fabriku, fabriku u kojoj rade i zarađuju hljeb. Vrata su za sve otvorena, i za doći, i za otići. Ja ću početi da kažnjavam one koji po slavama pljuju na fabriku, jer to stvarno nema smisla – navodi se, između ostalog, u natpisu koji je “potpisao” tehnički direktor Marinko Umičević.

Umičević za Srpskainfo kaže da pod kažnjavanjem misli na disciplinske prijave protiv radnika, jer govore neistine o svojoj fabrici.

– Niko nije svezan, može doći i otići, ali ne može pljuvati tamo gdje radi. Primjetili smo da ima desetak ljudi koji novim, mladim radnicima govore da ne rade u fabrici, da je ovdje mala plata i da nema perspektive. Mislim da se tu neka politička partija uplela, jer su svi u istoj stranci. To je neka igranka i ja sam to shvatio kao razbijanje kolektiva. Ovo je upozorenje da znaju da tako ne mogu raditi, da to nema smisla – poručuje Umičević.

On podsjeća da u „Bemi“ u Banjaluci ima 900 zaposlenih, te još 300 u fabrici u Mrkonjić Gradu. Prosječna plata je, kaže 625 maraka plus prevoz i topli obrok, a radnici dobijaju i udžbenike za djecu i par cipela.

Ova fabrika je nedavno obilježila 15 godina rada.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Istorijski trenutak: Banijska kuća za pomoć građanima koji su POGOĐENI ZEMLJOTRESOM

D

Tlo ne miruje: U okolini Skoplja zabilježena SERIJA ZEMLJOTRESA

D

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Učestvovala tri vozila, JEDNA OSOBA POGINULA

D

1 Komentar

Васкрсија, Бања Лука, Република Српска 8 Avgusta, 2019 at 11:06 pm

Ово је дно дна…….
Не….. дно дна је пробијено…. идемо даље…. дубље…. ово је страшно…
Лаже да је просјечна плата 625 км, ЛАЖЕ!!!
Огромна већина робиња, читај радница, ради за 420 км. Можда директори имају плату по 2-3 хиљаде км па је просјек 625 км…
Од њих су гори робовласници (читај послодавци) киосци Минутице. Код њих робиње раде СВЕ И ЈЕДАН ДАН У МЈЕСЕЦУ!!! ЗА 420 км!!!
Нема превоза и топлог оброка!
УУУУУУУУУУУУУУУЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖААААААААААААААААААААССССССССССССССССССССССС!!!

Odgovori

Ostavite komentar