26. Septembra 2020.

Direktor ruskog centra “Vektor”: Antitijela nastaju 14 dana nakon vakcine

Big Portal

“Četrnaestog dana vec´ je formiran nivo antitijela koji se može detektovati. Ali zaštitni titar antitijela formira se nakon druge imunizacije. Interval između njih je 21 dan, oko nedjelju dana, dvije nedjelje nakon druge imunizacije”, rekao je Maksjutov u filmu “Opasan virus. Vakcine” na televiziji “Rusija 1”.

Direktor “Vektora” dodao je i da uz određene osobine imunog sistema, ako je čovjek preležao teži oblik Kovida-19, može razviti doživotni imunitet na infekciju.

Maksjutov je dodao da Centar “Vektor” planira da uvede u civilni promet dvije verzije svoje vakcine protiv novog virusa korona.

“Razvijali smo vakcine za prevenciju Kovida-19 na osnovu šest nezavisnih tehnoloških platformi. Odabrali smo dvije najperspektivnije varijante vakcine koje namjeravamo da pustimo u civilni promet”, objasnio je on.

Direktor “Vektora” smatra da c´e ponovna vakcinacija protiv virusa korona vakcinom razvijenom u Državnom naučnom centru “Vektor” morati da se vrši najviše jednom u tri godine.

Ranije je Savezna služba za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) saopštila da se planira da se postupak registracije vakcine protiv virusa korona koju je razvio Centar “Vektor” završi do 15. oktobra.

(Sputnjik)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare