Direktor ITF podržava Novakovu ideju o spajanju takmičenja - BIGportal.ba
Sport Tenis

Direktor ITF podržava Novakovu ideju o spajanju takmičenja

Direktor ITF-a Keli Ferveder je u intervju za “BBC” poručui da mu je zanimljiva ideja Novaka Đokovića i Rafaela Nadala o spajanju Dejvis kupa i ATP kupa.

Ferveder, koji je pažljivo pratio dešavanja ove nedelje na Dejvis kup finalu u Madridu, kaže da treba uzeti sve u obzir pre nego što se donesu bitne odluke.

Đoković i Nadal su predložili da se dva takmičenja pod komandom ITF i ATP spoje u jedno koje bi se održavalo posle US Opena, a da prethodno reprezentacije imaju priliku da se kroz kvalifikacije plasiraju na završni turnir.

Morate imati sluha za sve strane u procesu. Ako Novak Đoković predlaže tako nešto, to otvara vrata za diskusiju sa ATP. Sa tačke gledišta ITF, zar ne bi bilo fantastično da imamo zajednički Svetski kup tenisera i teniserki? To bi bilo senzacionalno“, kaže Ferveder.

On smatra i da ima prostora za nove ideje.

To je ambicija. Ako gledate na biznis plan četvrta godina je ta od koje očekujemo da vidimo neki profit. Postoje oblasti posebno u oblasti medijskih prava gde postoji ozbiljan prostor za rast“, dodao je Ferveder.

Đerar Pike želi da bude inovativan, želi da probudi igrače i uključi ih u to da stvore nešto drugačije, nešto što se ne ponavlja iz nedelje u nedelju kao što je slučaj sa turnirima. Timski događaji gde igraju teniserke i teniseri ima veliki potencijal i to je nešto u čemu želimo da ostvarimo korist“, zaključio je direktor u ITF.

Danas objavljeno

Real gubio 2:0 do 82′ i nekako je preživio

Vanja A

Rusija i Poljska remijem eliminisale jedna drugu

Vanja A

Fojc pobjednik spusta u Kicbilu

Vanja A

Ostavite komentar