31. Januara 2022.

Direktor Intela želi da svake godine donese milione Arc GPU-a u ruke PC gejmera

Big Portal

Eksterni faktori su pandemija i rudarenje kriptovaluta, dok su unutrašnji faktori nedostatak komponenti i smanjene proizvodne mogućnosti zbog zatvaranja fabrika. Iako je većina ovih faktora ublažena, i dalje postoji čitava situacija koja je u toku od strane prodavaca trećih strana, a ponekad čak i samih prodavaca i proizvođača koji pokušavaju da ostvare profit iz cele situacije.

I dok smo videli u poslednje vreme da se stvari popravljaju i da cene pokazuju znake poboljšanja, ne nadamo se baš previše jer se upravo ovo već dogodilo pre nekoliko meseci i cene su se jednostavno vratile na najviši nivo, višem nego na kojem su ranije bile. Kao takva, većina PC gejmera je sada u beznadežnoj poziciji.

Intelov direktor Raja Koduri kaže da je sve ovo što je pomenuto definitivno veliki problem, ne samo za PC igrače već i za industriju u celini. On dalje navodi da Intel naporno radi na pronalaženju puta ka misiji koja bi mogla svake godine da dovede milione Arc GPU-a u ruke PC gejmera. Ovo je ogromna najava, i ako je tačno, to može čak biti nagoveštaj da bi ponuda Intel Arc GPU-a bila zaista dobra u poređenju sa drugim proizvođačima.

Direktor Intela želi da svake godine donese milione Arc GPU-a u ruke PC gejmera

Istovremeno, Intel tek treba da lansira svoju liniju Arc GPU-a, a predstavljanje se već oteglo poslednjih meseci. Navedeno je da će biti lansiran u prvom kvartalu 2022. godine, ali smo već prošli januar i ulazimo u februar. Prvi čipovi će verovatno biti usmereni na laptop računare, a za desktop računare dolaze kasnije, dok pominjanje performansi pokazuje da su veoma konkurentni u odnosu na AMD i NVIDIA ponude, iako tek treba da vidimo konačne performanse. Imati trećeg proizvođača bi definitivno olakšalo ponudu za ostatak tržišta jer je potražnja i dalje jaka, uprkos tome što su cene u apsolutnom haosu, javlja WccfTech.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare