12. Juna 2021.

Direktor Instagrama otkrio “tajnu” feed-a

Big Portal

Sve je do algoritma i raznih signala i procesa, od kojih svaki ima različitu ulogu – objašnjava Adam Moseri, izvršni direktor Instagrama.

Sofisticirani sistem brine o čitavom procesu feed-a, objašnjava Moseri, pošto je Instagram dobio veliki broj poruka od korisnika koji se bune da njihove objave ne izlaze ljudima koji ih prate.

Instagram poseduje različte signale, procese i algoritme i svaki ima posebnu ulogu. Oni imaju posebnu ulogu pri odlučivanju šta će korisnici videti na početnoj strani. Najvažniji signal je informacija o određenoj objavi, a to je domet, popularnost i broj lajkova. Važne su i informacije sadržaju. Bitno je kada je objavljen, da li je slika ili video, da li više slika ili koliko video traje, da li je povezan sa određenom lokacijom… Bitno je i ko objavljuje sadržaj. Da li ste često lajkovali i imali interakcije sa onim koji objavljuje sadržaj i tada se gleda istorija aktivnosti. Algoritam će na osnovu svega toga pokušati da predvidi koje će vam objave biti najzanimljivije”, stoji u blogu Moserija.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare