Direktor Fajzera: "Kriminalci" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Direktor Fajzera: “Kriminalci”

Direktor Fajzera Albert Burla je za milione preminulih okrivio ljude koji šire dezinformacije o vakcinama protiv kovida 19 koje proizvodi i njegova kompanija.

On je rekao i da će se svet vratiti u normalu tek kad se svi vakcinišu.

Govoreći pred Atlantskim većem, Burla je rekao da ‘vrlo mala grupa ljudi’ širi dezinformacije o vakcinama protiv kovida19, uključujući i vakcine njegove kompanije.

“Ti ljudi su kriminalci”, rekao je direktoru Atlantskog veća Frederiku Kempu.

Njegove reči podsećaju na ono što je rekao američki predsednik Džo Bajden kad je tokom leta optužio društvene mreže da ‘ubijaju ljude’ omogućujući skepticima i protivnicima vakcinacije da se služe tim platformama.

Iako je Bajden kasnije povukao što je rekao, nastavio je da tvrdi da su ‘lažne informacije’ odgovorne za mnoge smrti.

Iako su studije pokazale da efikansnost Fajzerove vakcine sa vremenom slabi te iako se vakcinisani i dalje mogu zaraziti i razboleti, Burla insistira da će se život vratiti u normalu jedino ako se svi cijepe.

“Jedina stvar koja se isprečila između normalnog načina života i sadašnjeg načina života je, iskreno, oklevanje oko vakcinacije”, rekao je Kempeu.

Istovremeno, ako se pojave bilo kakve nuspojave Fajzerove vakcine, njihov kreator neće snositi kaznenu odgovornost.

Farmaceutske kompanije zaštićene su od odgovornosti u slučaju povreda ili smrti uzrokovanih vakcinacijom u SAD-u, Velikoj Britaniji, EU-u i mnogim drugim državama.

I Svetska zdravstvena organizacija (WHO) i Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) proglasile su Fajzerovu vakcinu efikasnom.

Danas objavljeno

Masakr u vrtiću na Tajlandu preživjelo samo jedno dijete

Vanja A

Lavrov: “NATO je otišao predaleko”

Vanja A

Moskva: Neuspješno; Napad odbijen

Vanja A

Ostavite komentar