Direktor crnogorske Uprave policije objasnio zašto su specijalci raspoređeni na sjeveru - BIGportal.ba
Region Vijesti

Direktor crnogorske Uprave policije objasnio zašto su specijalci raspoređeni na sjeveru

Direktor crnogorske Uprave policije Veselin Veljović objasnio je zašto su specijalne jedinice policije raspoređene u pojedinim gradovima na severu te zemlje.

Kako je naveo, specijalne policijske jedinice raspoređene su na severu na osnovu bezbednosnih procena u pravcu smanjenja tenzija, praćenja bezbedonosne situacije i bezbednosno interesantnih lica.

On je u razgovoru sa predsednikom opštine Berane Dragoslavom Šćekićem kazao i da nisu formirani rezervni sastavi policije i da će u slučaju da to bude neophodno o tome biti obavešten.

U Beranama se četvrtkom i nedeljom održavaju litije koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti i na kojima učestvuje veliki broj građana.

Na vlasti u Beranama je koalicija koju predvodi Socijalistička narodna partija, koja je opozicija na državnom nivou. Pre nedelju dana policija je odlučila da deo specijalnog policijskog tima bude raspoređen u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima.

“Šćekić je posebno podvukao činjenicu da litije koje se održavaju u Beranama protiču u miru i slozi, da mir nema cenu i da svi zajedno moramo dati puni doprinos kako bi se građani osećali sigurno i bezbedno. Direktor Uprave policije saglasan je da mir nema cenu i da je odgovornost na svim građanima, a posebno nosiocima najodgovornijih funkcija u opštini i državi”, navodi se u saopštenju.

Tokom susreta Šćekića i Veljovića, kako je rečeno, iskazan je zajednički stav o neophodnosti saradnje kada je reč o održavanju mira na teritoriji ove opštine, kao i čitave Crne Gore.

Veljović je ranije danas posetio Centar bezbednosti u Beranama i saopštio da masovnost okupljanja i pritisci različite vrste neće policiju sprečiti u nameri očuvanja mira i bezbednosti svih građana uz upotrebu svih raspoloživih sredstava i kapaciteta.

Izvor: Beta

Danas objavljeno

Slovenija: Moraćemo da vratimo lokdaun

M.

“Pozivam Vučića i Kurtija”

M.

Objavljen snimak hapšenja Belivukovih članova – jednog policija našla u stanu, drugog u teretani

M.

Ostavite komentar