Direktna prijetnja Rusiji? "Dužni smo da odgovorimo" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Direktna prijetnja Rusiji? “Dužni smo da odgovorimo”

Sekretar Savjeta za bezbjednost Rusije Nikolaj Patrušev govorio je o ratu u Ukrajini i svim aktuelnim dešavanjma.

Osvrnuo se i na Finsku i Švedsku koje su nedavno zvanično objavile ulazak u NATO.

Alijansu je nazvao “ne odbrambenim već čisto agresivnim ofanzivnim vojnim blokom” i rekao da članstvo u njoj znači da zemlja mora da ustupi neku vlast SAD.

“Ako se vojna infrastruktura alijanse proširi na teritoriju Finske i Švedske, Rusija će to shvatiti kao direktnu pretnju svojoj bezbednosti i biće dužna da odgovori”, upozorio je Patrušev, preneo je “Njuzvik”.

On je istakao da će svi ciljevi, koje je postavio predsednik Rusije, biti ostvareni, prenosi Interfaks. Patrušev je dodao da drugačije ne može biti, pošto je, prema njegovoj oceni, istina, uključujući i istorijsku, na strani Rusije.

“Sudbinu Ukrajine odrediće ljudi koji žive na njenoj teritoriji”, rekao je Patrušev.

Naveo je da Rusija nema rokove i da će okončati svoju vojnu kampanju kad se postigne cilj denacifikacije.

“Ne jurimo za rokovima. Nacizam se mora ili 100 odsto iskoreniti ili će za nekoliko godina podići glavu, i to u još ružnijem obliku”, rekao je sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev, dodajući da će zadaci specijalne vojne operacije u Ukrajini biti ispunjeni, preneo je “Njuzvik”.

On je u intervjuu za list “Argumenti” (AiF) uporedio nedavni masakr u Bafalu u Njujorku, koji je izvršio beli supremacista, sa ukrajinskim bataljonom Azov.

“Verovatno zapadnjaci neće skinuti svoje ružičaste naočare dok ukrajinske siledžije ne krenu da besne na njihovim ulicama. I to ne samo u Evropi, setite se nedavne pucnjave u Bafalu. Želeo bih da pitam Amerikance koja je razlika između neonaciste koji puca na ljude u supermarketu i militanata Azova”, rekao je Patrušev.

B92.

Danas objavljeno

Superheroj Nikola Jokić: 264.000.000 dolara

Zeljka

Milanović upozorio na opasnost od destabilizacije BiH

Vanja A

Samit NATO-a u Madridu – dogovorena transformacija i jačanje saveza

Vanja A

Ostavite komentar