"Direktna linija sa Vladimirom Putinom" ove godine u drugačijem formatu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Direktna linija sa Vladimirom Putinom” ove godine u drugačijem formatu

Tradicionalna godišnja konferencija ruskog predsjednika Vladimira Putina na kojoj odgovara na pitanja javnosti neće biti održana ove godine u uobičajenom formatu, ali će neki njeni elementi biti dodati velikoj konferenciji za novinare koja se održava u decembru, izjavio je portparol ruskog Predsjedništva Dmitrij Peskov.

Ruski predsjednik tradicionalno se obraća javnosti na konferenciji “Direktna linija sa Vladimirom Putinom” na kojoj odgovara na pitanja koja gledaoci postavljaju telefonom, mejlom, pismima ili putem društvenih mreža, prenosi Tas.

Ipak, naveo je Peskov, Putin je proteklih mjeseci direktno odgovarao na pitanja, zbog čega bi održavanje konferencije bilo suvišno.

  • Zato ćemo neke elemente “Direktne linije” koji omogućavaju predsjedniku da dobije povratne informacije građana različitih regiona, dodati u godišnju konferenciju u decembru – rekao je Peskov.

Prvi put Putin je odgovarao na pitanja u “Direktnoj liniji” 2001. godine, otkada se ta konferencija održava stalno, a jedino nije bila 2004. i 2012. godine.

Posljednji put održana je u junu 2019. godine, dok je najduža konferencija bila 2013. kada je trajala četiri sata i 47 minuta.

Danas objavljeno

Uhapšena bivša djevojka ubijenog Dženana Memića

M.

Putin i Bajden “oči u oči”: Završen prvi dio sastanka; Metež – reagovalo obezbjeđenje

M.

Pretresi u više gradova zbog slučaja “Memić”, navodno i u kući Alise Mutap

M.

Ostavite komentar