Diplomatska akcija Srbije u Kongresu SAD - BIGportal.ba
Region Vijesti

Diplomatska akcija Srbije u Kongresu SAD

U američkom Kongresu biće organizovana diskusija na kojoj će predstavnici Skupštine Srbije govoriti o istorijatu sukoba u južnoj srpskoj pokrajini. Kako pišu Večernje novosti, Beograd će to učiniti da bi tamošnjoj javnosti i zvaničnicima predstavio pravu sliku o stanju na KiM, ali i o monstruoznim zločinima koje je nad Srbima…

U američkom Kongresu biće organizovana diskusija na kojoj će predstavnici Skupštine Srbije govoriti o istorijatu sukoba u južnoj srpskoj pokrajini.

Kako pišu Večernje novosti, Beograd će to učiniti da bi tamošnjoj javnosti i zvaničnicima predstavio pravu sliku o stanju na KiM, ali i o monstruoznim zločinima koje je nad Srbima na KiM počinila teroristička OVK.

List piše da će se u američkom Kongresu organizovati javni pretres, odnosno diskusija, na kojoj će predstavnici Skupštine Srbije govoriti o istorijatu sukoba u južnoj srpskoj pokrajini.

Dodaje se da će to biti prilika da se predoče novi dokazi protiv odlazećeg premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja, koji bi mogli da ga ponovo dovedu do optuženičke klupe.

Neizbježna tema će biti i trgovina organima kidnapovanih Srba, kao i brojna ubistva Srba, poput onih u Goraždevcu i Starom Gackom, za koja niko nije odgovarao.

Na pripremi događaja u SAD radi potpredsjednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković u saradnji sa predsjedavajućim Srpskog kokusa u Kongresu Stivom Stajversom, navode Novosti.

Među govornicima na Kapitol hilu biće i šef skupštinskog Odbira za KiM Milovan Drecun, koji intenzivno radi na prikupljanju dokaza protiv Haradinaja.

Marinković je za Novosti rekao da će ovo biti prilika da neki od američkih političara prvi put čuju šta se zaista dešavalo na KiM od 1998. do 2000. godine, ali i kasnije.

  • Vidjeće dokaza kojima raspolaže Radna grupa skupštinskog Odbora za KiM, kao i izvještaj o trgovini ljudskim organima Dika Martija, nekadašnjeg izvjestioca Savjeta Evrope – kaže Marinković.

Prema njegovim riječima, to će biti i neka vrsta “kontraudara” na ono što je krajem aprila u Kongresu organizovao kongresmen i albanski lobista Eliot Engel, kada je bivša predsjednica prištinskih institucija Atifete Јahjaga licitirala brojkom od 20.000 silovanih žena na KiM, u sklopu propagande Prištine.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Izraelska vlada odobrila sporazum o unapređenju veza sa Marokom

V.R.

Dim kulja iz zgrade Parlamenta u Londonu?

V.R.

EU: Natjeraćemo farmaceutske kuće da poštuju dogovor

V.R.

Ostavite komentar