Dimitrov doputovao u Beograd, dočekali ga Đokovići - BIGportal.ba
Sport Tenis

Dimitrov doputovao u Beograd, dočekali ga Đokovići

Bugarin Grigor Dimitrov doputovao je u utorak popodne u Beograd, uoči humanitarnog događaja Adrija tur.

Adrija tur se u našem glavnom gradu održava od 12. do 14. juna.

Nekada trećeg tenisera sveta na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao je Novak Đoković, zajedno sa Đorđem Đokovićem, direktorom turnira.

Avion iz Ciriha redovnom linijom stigao je nešto posle 17 časova, a Dimitrov je među poslednjima izašao na dolazni terminal, u društvu trenera Kristijana Groha, sa kojima sarađuje od decembra prošle godine.

Usledio je srdačan pozdrav sa Đokovićima, a teniseri su strpljivo odgovarali na upite ljubitelja sporta za fotografisanje i autograme.

Među prvim stvarima koje su zanimale Dimitrova je pitanje da li su maske obavezne ili ne, odnosno kakva je situacija u Srbiji u vezi sa borbom protiv virusa.

“Grigor je protekli period proveo u Americi, odakle je i došao danas u Srbiju. U SAD su znatno rigoroznije mere nego kod nas u ovom trenutku, i to ga je obradovalo, jer će moći lakše da se adaptira na novu sredinu i krene sa pripremama za početak turnira”, rekao je Đorđe Đoković.

Prvi čovek Adrija tura poručio je da je zadovoljan činjenicom što će domaća publika, ali i milioni gledalaca preko malih ekrana, moći da uživaju u potezima jednog takvog majstora tenisa.

“Hvala Dimitrovu što se odazvao pozivu da bude deo jedne ovakve humanitarne priče, koja je suština našeg događaja. Privilegija je imati takvog šampiona u Beogradu, a podsetio bih da je reč o igraču koji je u karijeri osvojio osam ATP titula, uključujući i završni ATP masters 2017. godine”, dodao je Đoković.

Adrijatur počinje u petak, kada od 12 časova kreće meč ženskog finala TSS Tur, nakon čega sledi muško finale, odakle će pobednik steći pravo igranja u grupama za vikend. Od 14-16 sati za najmlađe posetioce biće održan “Kids Day” u organizaciji Novak Đoković Fondacije, partnera događaja.

Preko 100 dečaka i devojčica biće u prilici da se upoznaju sa različitim sportovima i na taj način će se zabaviti, ali i razviti motoričke, psihološke i socijalne sposobnosti.

U 16 časova počinje ceremonija otvaranja, a zatim se igraju egzibicioni mečevi u miks dublu i muškom dublu. Potom se održava žreb, uz prateći program, sa raznim iznenađenjima za publiku.

Organizator je uputio molbu svim posetiocima da na mečeve Adrija tura za vikend dođu u vreme koje je naznačeno na ulaznicama, kako bi blagovremeno prošli sve procedure i zauzeli svoja mesta na tribinama, a u skladu sa zdravstvenim procedurama.

Prvi meč u subotu 13. juna počinje od 14 časova, dok teniseri izlaze na teren u večernjem terminu od 19 časova. U nedelju, 14. juna, prvi meč se igra od 14 sati, a finale je na programu od 20 sati.

Danas objavljeno

Piksi o Superligi: Gospodo, fudbal je širi pojam od 12

Vanja A

FIFpro “podigao glas” protiv UEFA

Vanja A

Koliko će De Brujne pauzirati? Protiv Aston Vile sigurno

Vanja A

Ostavite komentar