10. Aprila 2022.

Dimensity 1300 – stigao je gamechanger iz Mediateka

Big Portal

U 2022. godini, ta priča će se nastaviti sa Dimensity 1300 čipsetom, koji je MediaTek sada – iako skoro neprimetno, ipak zvanično najavio.

Novi osmojezgarni procesor ima zanimljivu konstrukciju. Umesto da dva ili četiri moćna identična jezgra obavljaju težak posao, on ima jedno takozvano 3GHz ‘Ultra Core’, tri 2,6GHz ‘Super jezgra’ i zatim četiri 2GHz efikasna jezgra.

Osim što je moćniji, on takođe omogućava bolje performanse u nekolicini tehnologija specifičnih za igre. Njegov ‘HyperEngine 5.0’ povećava performanse brzine osvežavanja ekrana, kao i poboljšava latenciju za bežični Bluetooth i Wi-Fi kako bi se osiguralo da onlajn igrači – ili igrači koji nose optimizovane slušalice – dobiju iskustvo bez kašnjenja.

Što se tiče kamera, ISP Dimensity 1300 omogućava snimanje 4K HDR videa, video u režimu bokeh/portret za više osoba, plus noćni režim panorame koji pokreće algoritam.

Štaviše, može da podrži ekrane pune HD+ rezolucije do impresivne brzine osvežavanja od 168 Hz, za super glatke animacije i igranje, na telefonima i aplikacijama koje ga podržavaju.

Ostali detalji uključuju podršku za do 16 GB LPDDR4x RAM-a i UFS 3.1 skladište, a može da podrži primarne kamere od 200 megapiksela.

Glasine su već sugerisale da će najnoviji MediaTekov procesor, na početku pokretati OnePlus Nord 2T, koji je verzija popularnog Nord 2 sa poboljšanim specifikacijama, čineći novi Nord još više flagship telefonom.

Izvor: Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare