DILERIMA SPIDA ODREĐEN PRITVOR Epilog akcije FUP u Hercegovini - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

DILERIMA SPIDA ODREĐEN PRITVOR Epilog akcije FUP u Hercegovini

Opštinski sud u Mostaru prihvatio je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i odredio jednomjesečni pritvor Vesni Periši (56) iz Mostara i Zoranu Komnenoviću (45) iz Stoca, koji su u ponedjeljak uhapšeni u akciji FUP.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu utjecajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Oboje se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, a Periša se dodatno sumnjiči i za navođenje na prostituciju.
Podsjetimo, u akciji koju su u ponedjeljak pod nadzorom Tužilaštva HNK izveli pripadnici FUP pretresena su vozila, ugostiteljski objekt i kuće osumnjičenih u Stocu i Mostaru, gdje su istražitelji pronašli i oduzeli oko kilogram i po spida, veću količinu kanabisa, pištolj, kao i druge predmete koji se dovode u vezu s krivičnim djelima, prenosi Klix.

Zajedno sa Perišom i Komnenovićem uhapšen je Denis Srpak (34) iz Mostara, za kojim je bila potjernica zbog ugrožavanja bezbjednosti, te je on isti dan predat pripadnicima Sudske policije FBiH.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Ministarstvo zatražilo hitno izjašnjenje Atovića zbog poziva na rat

M.

Steže se obruč oko ubice porodice Đokić: Jake policijske snage u selu gdje su pronađena spaljena tijela

M.

U Sloveniji najveći dnevni broj infekcija Kovid-19 od marta

M.

Ostavite komentar