Dilerima 13 godina zatvora: Laboratoriju za drogu napravili u strogom centru Banjaluke - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Dilerima 13 godina zatvora: Laboratoriju za drogu napravili u strogom centru Banjaluke

Trojica dilera koji su u strogom centru Banjaluke napravili laboratoiju za proizvodnju skanka osuđeni su u Okružnom sudu u Banjaluci na ukupno 13 godina zatvora, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema ovoj presudi Dragan Petković je dobio tri godine, a Vladimir Maksimović i Ranko Jović po pet godina zatvora.

Njima su u zatvorsku kaznu uračunava vrijeme koje su proveli u pritvoru.

Ideju o laboratoriji za proizvodnju genetski modifikovane marihuane, skanka u Banjaluci osmislila su u julu 2017. godine dvojica dugogodišnjih radio amatera kako bi zaradili novac za penzionerski život.

Optuženi su na Internetu pronašli model kako da naprave vlastiti rasadnik marihuane u baraci u strogom centru Banjaluke, pa su posao majstora, zamijenili hemijom i proizvodnjom skanka.

Nakon što je osumnjičeni Dragan Petković svoju ideju podijelio sa dugogodišnjim prijateljem i radio amaterom Rankom Jovićem krenulo se u realizaciju plana.

– Sjemenke marihuane i tehniku za laboratoriju nabavio im je osumnjičeni Vladimir Maksimović, a berba i sušenje uslijedili su dan nakon Božića, odnosno 8. januara 2018. godine – ispričao je izvor iz istrage.

Istragom je utvrđeno da su sporni prostor u baraci na Paskolinoj ciglani, u neposrednoj blizini Centralne banke BiH, duži niz godina koristili upravo osumnjičeni Petković i Jović popravljajući tehničku robu za sitne pare.

Srpskainfo.

Danas objavljeno

“NATO šalje nuklearne bombe u EU – Rusija rakete u Belorusiju”

M.

Patrijarh Porfirije: Vjera – temelj života na ovim prostorima

M.

Pucnjava u Ilinoisu; najmanje jedna žrtva, dvoje ranjenih

M.

Ostavite komentar