Dikaprio će donirati pet miliona dolara za obnovu šuma Amazonije - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Dikaprio će donirati pet miliona dolara za obnovu šuma Amazonije

Fondacija za očuvanje životne sredine “Alijansa za Zemlju”, iza koje stoji holivudski glumac Leonardo Dikaprio, doniraće pet miliona dolara kako bi se sanirala šteta nakon stravične vatrene stihije.

Sve se čini kako bi se požari u Amazoniji zaustavili. Brazilske vlasti angažovale su čak 44.000 vojnika kako bi pomogli u gašenju vatrene stihije.

“Pravi junaci požara su vatrogasci. U Amazonu često rade samo sa mačetama i malim rezervoarima za suzbijanje vatre. Radio sam s njima u istočnom Brazilu 2017. godine. Bilo je naporno i ponekad beznadno. Neki od njih bili su plemići Guajajare koji su svoj život posvetili zaštiti onoga što je ostalo od šuma njihovih predaka, a neki od njih su ubijeni zbog pokušaja. Bilo je brutalno i tragično i svi bismo im se trebali klanjati zbog onoga što rade”, poručio je Leonardo na svom Instagramu.

Za samo četiri dana u Brazilu je izbilo 9.507 novih šumskih požara, što izaziva brigu da će biti uništen veliki dio šumskog fonda, sa nesagledivim posljedicama po životnu sredinu.

Lideri zemalja Grupe 7 postigli su juče sporazum na samitu u Bijaricu da sa 20 miliona dolara finansijski pomognu napore u gašenju požara u Amazoniji

Danas objavljeno

Top 5 muških frizura srednje dužine za 2021. godinu

D

Čistila kuću pa pronašla kukca veličine ruke

D

Pogledajte koji je najinteligentniji znak horoskopa

D

Ostavite komentar